ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 4 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
23/2/2018

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί από μόνη της μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο. Ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των μικρών παιδιών σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία.
Πιστεύουμε ότι η ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση δεν εξυπηρετεί ούτε τους γονείς, ούτε τα ίδια τα παιδιά. Για αυτό άλλωστε δεν υφίσταται, όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα όπου από τους 12 μήνες το χρόνο, τα νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν τους 3 μήνες του καλοκαιριού και σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να σχολάνε στη 1 και να μην διασφαλίζεται η σίτισή τους.
 Αντί λοιπόν το νομοσχέδιο αυτό να ενδυναμώσει ή να δώσει το ρόλο που της αξίζει στην προσχολική εκπαίδευση που τόσα χρόνια υποστηρίζεται με επιτυχία από το εξειδικευμένο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας με όλες τις παροχές (σίτιση, ύπνος, παιδίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδοψυχολόγοι κ.α.), υποβάλει τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Επιπλέον, απαξιώνει και υποβαθμίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών αυτής της ηλικίας με κίνδυνο να μείνουν άνεργοι χιλιάδες συμβασιούχοι-εργαζόμενοι, αλλά και τους γονείς να μην μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους τη δομή που επιθυμούν και έρχονται αντιμέτωποι με τη δυσκολία του ημερήσιου προγράμματος.

Ως Δήμαρχος Πειραιά
• Δηλώνω την αντίθεσή μου στην απόφαση του Υπουργείου να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών.
• Συντάσσομαι υπέρ των υπαλλήλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.
• Στηρίζω τους γονείς των νηπίων, των οποίων θέλουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε με τον ίδιο ασφαλή τρόπο που κάνουμε τόσα χρόνια και να μην μειωθούν οι δομές των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by