ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΤΑ ΕΠΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/2/2018Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βάλια Κυριαζή Μώραλη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Αγραπίδη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο και τον Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Μάκη Αγγελετάκη, επισκέφτηκε σήμερα τα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης, καθώς με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά οργανώθηκαν ξεχωριστές εκδηλώσεις σε κάθε Ειδικό Σχολείο για την Τσικνοπέμπτη, με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Τα Ειδικά Σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις είναι : το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο ΕΕΕΕΚ ''Άνοιξη'', το ΕΕΕΕΚ Πειραιά, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Πειραιά, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, με σκοπό να βοηθήσει να γίνουν μικρές γιορτές, με φαγητό, τραγούδι, χορό για να χαρούν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.
Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως για πρώτη φορά πραγματοποιούνται αυτές οι εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία, αναφέροντας: «επιθυμία μας είναι να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».
«Θεωρούμε ότι ξεκινάμε μία νέα σχέση με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις. Επιθυμούμε να συναντούμε τα παιδιά και τους καθηγητές στα σχολεία τους, καθώς και να βλέπουμε προβλήματα από κοντά, αλλά και να μοιραζόμαστε μαζί τους στιγμές χαράς, γέλιου, διασκέδασης, παιχνιδιού, όπως συμβαίνει σήμερα, που πραγματικά νομίζω ότι τους δίνει ζωή. Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά. Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Αγραπίδη, τον κ. Νίκο Καλαμακιώτη και τον κ. Μάκη Αγγελετάκη επισημαίνοντας πως ο κ. Αγραπίδης πήρε την πρωτοβουλία ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, να προχωρήσουν αυτές οι συνεργασίες οι οποίες θα εντατικοποιηθούν.

Ας σημειωθεί ότι στο ίδιο πνεύμα, την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε Ειδικό Σχολείο με χαρταετούς, μάσκες, σερπαντίνες, μουσική.

Χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν οι εταιρείες Σκλαβενίτης και Βίκος, το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τσουκαλάς.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by