ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/2/2018Με τη συμμετοχή όλων των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της πόλης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου,

Η Σχολική Επιτροπή με την ευκαιρία αυτή τίμησε, τον πρώην Προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας Δήμου Πειραιά κ. Γιώργο Τσόπελα για την προσφορά του, καθώς και τη συνταξιοδοτηθείσα Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αικατερίνη Τσίχλη για την πολύπλευρη προσφορά της στην εκπαίδευση.
Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας κ. Νίκος Καλαμακιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές.

Αντί για φλουρί έγινε κλήρωση για μια έκτακτη επιχορήγηση. Τυχεροί αναδείχθηκαν: Το 38ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 22ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, καθώς και η κα Κουρεπίνη Φωτεινή από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς τροχονόμους.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, σε ομιλία του ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους όσοι συμβάλουν στη Διεύθυνση Παιδείας, τονίζοντας: «τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να έρχονται οι επιχορηγήσεις στον χρόνο που πρέπει και όχι μεταγενέστερα, όπως επίσης έχουν γίνει οι ρυθμίσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ χωρίς να διογκώνονται συνεχώς, όπως παλιότερα. Δεν υπάρχουν επίσης καθυστερήσεις στις πληρωμές των καθαριστριών και των σχολικών τροχονόμων». Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για την άμεση συνεργασία.

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως οι ανάγκες για επισκευές είναι πιεστικές, αλλά δεν μπορούν να γίνουν με μαγικό ραβδί σε μία εβδομάδα. Ο κ. Σιγαλάκος ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν άλλες δύο. Επίσης εξήρε τη στάση της Περιφέρειας, με την οποία - όπως είπε - υπάρχει άριστη συνεργασία. Δήλωσε αισιόδοξος, ότι με την ολοκλήρωση του κύκλου της Δημοτικής Αρχής, η σχολική στέγη θα έχει ξεπεράσει την εγκατάλειψη δεκαετιών.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην κομβική θέση που βρίσκονται οι παιδαγωγοί, δίχως να παραμερίζεται το παιδαγωγικό τους έργο. Τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελούν όλοι όσοι εργάζονται στα σχολεία και ευχήθηκε από καρδιάς για το νέο έτος, να συνεχίσει ο καθένας το έργο του «από το μετερίζι του, με αγάπη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λεωνίδας Νίκας, ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δημάρχου κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, μέλη του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Διευθυντές και Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων, Προϊστάμενοι και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων κ.ά.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by