ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2018Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
45
6
7
8
9
1011
1213
14
15
161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Δελτία Τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ
12/1/2018Ο Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης, συνόδευσε σήμερα την αποστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ, προκειμένου να στηρίξουν ηθικά και πρακτικά τη Μονάδα, αλλά και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - Ελπίδα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μιλώντας για τη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε το «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Όπως ξέρετε, οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μώραλης, είναι οι πρώτοι που δώρισαν μυελό και γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ συγκινημένη για τη δωρεά τους αυτή. Έγιναν πρωτεργάτες με τη δωρεά τους αυτή. Έχουμε βρει τουλάχιστον 16 συμβατούς δότες που έδωσαν το μόσχευμα σε άλλους 16 ασθενείς. Η πρώτη μας ήταν μια κυρία από την Τήνο με 3 μωρά. Ήρθε κι έσωσε ένα παιδί, και η δεύτερη περίπτωση ήταν ένας πατέρας από την Κρήτη, ο οποίος ήρθε για να δώσει μόσχευμα, την ώρα που η γυναίκα του γεννούσε. Ήρθε λοιπόν εδώ κι έκανε δηλώσεις η γυναίκα και έλεγε ότι δεν την πείραζε που γέννησε μόνη της. Έλεγε μάλιστα, ότι πλέον έχει δύο παιδιά. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί το κοινό τι είναι ακριβώς το να γίνεις δότης. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή. Δεν χρειάζεται πλέον να πάρουμε μόσχευμα από τον μυελό, μπορείς απλά να δώσεις αίμα. Με το αίμα που θα δώσεις μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού. Στους εθελοντές μας έχουμε πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη επίσης, ο οποίος έδωσε το παράδειγμα και έγινε ο κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας, επίσης και ο κ. Μώραλης που έδωσε κι εκείνος την ίδια ημέρα.
Θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και τον κύριο Μαρινάκη, ο οποίος τόσα χρόνια είναι κοντά μας, για την ανεκτίμητη συμπαράστασή του και τη μεγάλη γενναιοδωρία του. Επίσης, για τη συνέπεια με την οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίπλα μας τα τελευταία χρόνια και τη φλόγα της αγωνιστικότητας και της δύναμης που μεταδίδει όλη η ομάδα, στους μικρούς μας ασθενείς, για να νικήσουν τον καρκίνο.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννη Μώραλη, για την παρουσία του σήμερα και για τη διαρκή στήριξη στο έργο μας. Με τον κύριο Δήμαρχο συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμα «Φιλόξενη Πόλη» για τους πρόσφυγες. Εκτιμώ τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στις κοινωνικές δράσεις μας».


Ο κ. Γιάννης Μώραλης πήρε τον λόγο και εν συντομία πρόσθεσε: «Δεν θέλω να κουράσω μετά από τόσα καταπληκτικά που είδαμε και ακούσαμε για την «ΕΛΠΙΔΑ». Εγώ δεν θα πω για τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την «ΕΛΠΙΔΑ» την οποία την ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και οκτώ χρόνια και σταθερά βρισκόμαστε δίπλα ως Σύλλογος, θα πω για τη συνεργασία που έχουμε ως Δήμος Πειραιά. Στο κομμάτι του προσφυγικού όπου χρειάστηκε βοήθεια ο Δήμος, η «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν παρούσα, η κα Βαρδινογιάννη ήταν εκεί. Έχουμε κάνει μία καλή παραγωγική συνεργασία εκεί που υπάρχει ανάγκη. Κι αυτός νομίζω είναι ο ρόλος μας. Και ενός Δημάρχου, αλλά και ενός Συλλόγου όπως είναι η «ΕΛΠΙΔΑ». Να βρισκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έχουμε μία καλή συνεργασία και θέλω να πιστεύω πως αυτή μπορεί να διευρυνθεί. Να κάνουμε κι άλλα πράγματα μαζί εις όφελος πάντα των ανθρώπων, επαναλαμβάνω, που έχουν ανάγκη και στην χώρα μας είναι πολλοί. Ευχαριστώ πολύ για όλα».

Η κα Βαρδινογιάννη τίμησε τον κ. Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχει στενή συνεργασία (και μέσω του Δήμου Πειραιά), απονέμοντάς του το Άγαλμα της Ελπίδας.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by