ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2018Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
45
6
7
8
9
1011
1213
14
15
161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Δελτία Τύπου

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΛΕΣΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944
12/1/2018Ο Δήμος Πειραιά τέλεσε σήμερα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Ανάσταση», επιμνημόσυνη δέηση, τιμώντας την μνήμη των θυμάτων του βομβαρδισμού της πόλης, την 11η Ιανουαρίου 1944.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την Βουλή εκπροσώπησε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Βαμβακάρης.

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά, σε ομιλία του είπε:
« Κυρίες και Κύριοι καλή σας ημέρα,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε, όπως αρμόζει, τα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης, την 11η Ιανουαρίου 1944.
Η σύγχρονη ιστορία της πόλης μας έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα από το γεγονός αυτό, τον βομβαρδισμό του Πειραιά, καθώς πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, η ζημιά που υπέστη η πόλη σε υποδομές, οικονομικό και κοινωνικό κεφάλαιο, την ανάγκασε να ξεκινήσει από το μηδέν. Δεν ήταν εύκολο. Ο βομβαρδισμός, άφησε πίσω του νεκρούς πολίτες κάθε ηλικίας και ανυπολόγιστες καταστροφές στο κέντρο και τις συνοικίες, σε περιουσίες και δημόσια κτίρια.
Κάποιοι από εσάς που είστε εδώ σήμερα, έχετε νιώσει την απώλεια κάποιου κοντινού σας συγγενή που σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό. Αυτό είναι ένα συναίσθημα εντελώς άγνωστο για εμάς τους νεότερους που δεν έχουμε ζήσει πόλεμο και εύχομαι ποτέ και κανένας να μην χρειαστεί να ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις.
Ο Πειραιάς κατόρθωσε με πολλή δουλειά και χάρη στη δύναμη των ανθρώπων του, να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, να σταθεί ξανά στα πόδια του και να μεγαλουργήσει τις δεκαετίες που ακολούθησαν.
Έτσι και σήμερα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Αρκεί να υπάρχει ομόνοια και πνεύμα συνεργασίας απ’ όλους μας, παρά τις όποιες διαφορές μπορεί αν έχουμε.
Ο Δήμος Πειραιά, όπως πάντοτε έκανε, θα συνεχίσει να τιμά και να μνημονεύει τους νεκρούς συμπολίτες μας από τον βομβαρδισμό του 1944. Είναι χρέος μας, απέναντι στους δημότες μας και κυρίως στη νεότερη γενιά. Σας ευχαριστώ που για ακόμη μια χρονιά είστε εδώ και συμβάλλετε στο να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική και συλλογική μνήμη της πόλης μας, στοιχείο απαραίτητο για να προχωρήσουμε μπροστά».
Η σεμνή τελετή μνήμης, ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν:
Εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής Α΄ Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη.
Εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.
Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Καλογερόγιαννης, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.

Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Επίσης, στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν:
οι Βουλευτές Πειραιά κκ. Κώστας Κατσαφάδος και Νικόλαος Κούζιλος.
Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. O Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος κ. Κων. Λεοντάρας. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Στέλιος Λογοθέτης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και συγγενείς των θυμάτων.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by