ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2018Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
45
6
7
8
9
1011
1213
14
15
161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Δελτία Τύπου

ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
27/12/2017

Διατακτικές, χρηματικά βοηθήματα και δωροεπιταγές, διένειμε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης μας, στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε με κριτήρια, μεταξύ άλλων, το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και τυχόν προβλήματα υγείας του κάθε ωφελούμενου.

Η συνολική αξία των διατακτικών και των χρηματικών βοηθημάτων, που δόθηκαν στους άπορους δημότες και κατοίκους Πειραιά, από τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά αυτές τις ημέρες, ανέρχεται σε 57.300 ευρώ.

 Αναλυτικότερα:

Διατακτικές συνολικού χρηματικού ύψους 51.300 ευρώ, δόθηκαν σε 235 δικαιούχους και συγκεκριμένα σε 107 οικογένειες (αξίας 300 ευρώ) και σε 128 άτομα (αξίας 150 ευρώ).

Χρηματικά βοηθήματα συνολικού χρηματικού ύψους 6.000 ευρώ δόθηκαν από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., σε 21 δημότες και κατοίκους του Πειραιά, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης και χρήζουν άμεσης στήριξης. Συγκεκριμένα χρηματικά βοηθήματα παρέλαβαν 19 οικογένειες (ύψους 300 ευρώ) και 2 μοναχικά άτομα (ύψους 150 ευρώ).

Επίσης δόθηκαν ήδη σε ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. δωροεπιταγές συνολικού χρηματικού ύψους 800 ευρώ, για αγορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προσφορά του ραδιοσταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη συνδιοργάνωση Bazaar βιβλίου φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Επιπλέον, θα προσφερθούν γεύματα σε άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και στους φιλοξενούμενους στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά, ανήμερα τα Χριστούγεννα, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, καθώς και ανήμερα των Θεοφανείων, προσφορά του ραδιοσταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.


O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτές τις Άγιες ημέρες, οι άποροι συνάνθρωποι μας παρέλαβαν διατακτικές, τρόφιμα, χρηματικά βοηθήματα και δωροεπιταγές από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. Διανύουμε γιορτινές ημέρες, οι οποίες σηματοδοτούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και αυτό ακριβώς θέλουμε να προσφέρουμε στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε, η υλοποίηση δράσεων, που κινούνται στην κατεύθυνση στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι διατακτικές και οι δωροεπιταγές, δόθηκαν από έσοδα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, όπως είναι η Χριστουγεννιάτικη γιορτή και το bazaar των «Παραπολιτικών» και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κουρτάκη και τους ανθρώπους των «Παραπολιτικών», γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. Αναδεικνύεται λοιπόν γι ακόμα μια φορά, πως όταν συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι και γι’ αυτό τουλάχιστον αισθάνομαι υπερήφανος ως Δήμαρχος της πόλης. Καλές γιορτές, χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος για όλους».
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε: «Αυτές τις γιορτινές ημέρες, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά προσέφερε τρόφιμα, διατακτικές, δωροεπιταγές και χρηματικά βοηθήματα σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Θέλουμε να νιώθουν οι συμπολίτες μας, ειδικά την περίοδο των γιορτών, ότι δεν είναι μόνοι. Η μέριμνα για την υλοποίηση των σκοπών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης αλλά και επιμονή, ώστε να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, που σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή, το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη μία φορά τους ανθρώπους του ραδιοσταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό, ενισχύοντας το έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by