ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2018Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
45
6
7
8
9
1011
1213
14
15
161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Δελτία Τύπου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ 4η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GREEK TOURISM EXPO 2017
11/12/2017

 Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει με περίπτερο στην

4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού «Greek Tourism Expo 2017», που πραγματοποιήθηκαν χθες στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo».

 

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει με περίπτερο στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Greek Tourism Expo 2017». Συγκεκριμένα οι επισκέπτες της έκθεσης, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα της πόλης του Πειραιά, για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Πειραιά, το Ιστορικό Αρχείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη αλλά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Επιπλέον, στο περίπτερο του Δήμου Πειραιά, διατίθεται ενημερωτικό υλικό για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος καθώς και ο τουριστικός οδηγός της πόλης “Destination Piraeus”.

 

Σημειώνεται ότι η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, πλαισίωσε μουσικά τα εγκαίνια της έκθεσης.

 

Η 4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Greek Tourism Expo 2017» θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.

 

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

 

«Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στα εγκαίνια της 4ης Greek Tourism Expo, μιας έκθεσης η οποία χρόνο με τον χρόνο εδραιώνεται όλο και περισσότερο μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά και φορέων της διεθνούς τουριστικής κοινότητας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξωστρεφή πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει δυναμικά στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και ο Πειραιάς, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, από το οποίο ετησίως διακινούνται περίπου 10 εκατομμύρια επιβάτες στην ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, μπορεί και οφείλει να πρωταγωνιστήσει στα τουριστικά δρώμενα της χώρας. Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, όπως το Μετρό και το Τραμ, αλλά και η υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στο σκέλος της φιλοξενίας σε συνδυασμό με έργα υποδομών τα οποία υλοποιεί ο Δήμος, μπορούν να μετατρέψουν τον Πειραιά σε τουριστικό προορισμό. Για εμάς ο τουρισμός είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης της πόλης, διότι μπορεί να δημιουργήσει μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις και να οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή θέσαμε την τουριστική ανάπτυξη της πόλης ως μια από τις βασικές μας προτεραιότητες. Αρχικά δημιουργήσαμε ένα στρατηγικό τουριστικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ. Βήμα βήμα προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε. Υλοποιούμε δράσεις τουριστικής προβολής ώστε να πούμε τι και ποιος είναι ο Πειραιάς στους ξένους αλλά και στους Έλληνες, να μπορεί να εμφανίζεται ως τουριστικός προορισμός και όχι ως το λιμάνι της Αθήνας που εμφανιζόταν έως τώρα. Αυτό δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα πάζλ, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνεται σιγά - σιγά σε βάθος χρόνου αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχει η απαραίτητη στρατηγική.

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ιστορία 2.500 ετών, με πολιτισμό, αθλητισμό, με μοναδική ακτογραμμή, όμορφα τοπία και μέρη για αγορές, φαγητό και διασκέδαση. Για αυτό και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη φετινή Greek Tourism Expo, καθώς θέλουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας ως τουριστικός προορισμός.

Βασικό στοιχείο της τουριστικής μας στρατηγικής, αποτελεί ο πολιτισμός. Ο Πειραιάς διαθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, αλλά και πόλο έλξης για επισκέπτες και τουρίστες. Έχουμε την τύχη να βρίσκεται στην πόλη μας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία τις νεότερης Ελλάδας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκτός από τουριστικό αξιοθέατο ως αρχιτεκτονικό μνημείο, το Δημοτικό Θέατρο φιλοξενεί πολύ σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες προσελκύουν τους θεατρόφιλους και οι οποίες σχεδόν κάθε ημέρα είναι sold out.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά εκτίθενται έργα μερικών από τους πιο σημαντικούς νεοέλληνες ζωγράφους και φιλοξενούνται πολύ συχνά σημαντικές εκθέσεις. Το Ιστορικό Αρχείο και η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη διαθέτουν χιλιάδες τεκμήρια, μεταξύ των οποίων σπάνια βιβλία. Θεωρούμε ότι όλο αυτό το υλικό, πρέπει να προβληθεί και να αναδειχθεί. Για αυτό και επιλέξαμε στη φετινή έκθεση τουρισμού να συμμετάσχουμε παρουσιάζοντας και αυτούς τους χώρους, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για πιο ειδικά τουριστικά κοινά. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να επισκεφθείτε το περίπτερο του Δήμου Πειραιά και να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας ως προορισμός.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην Έκθεση και η διοργάνωση αυτή να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους συμμετέχοντες. Οφείλουμε όλοι μας, η κεντρική διοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι επιχειρηματίες του κλάδου να προστατέψουμε το τουριστικό μας προϊόν ως κόρη οφθαλμού, διότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ελληνική οικονομία και μπορεί να συμβάλλει στην ανάκαμψη της χώρας μετά την κρίση.

Σας ευχαριστώ πολύ».

  


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by