ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2018Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
45
6
7
8
9
1011
1213
14
15
161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Δελτία Τύπου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
29/11/2017Με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

 

Επιτυχημένοι στον κλάδο τους επαγγελματίες, παρουσίασαν το αντικείμενο εργασίας τους, προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν μία ρεαλιστική εικόνα της ιδιαίτερης φύσης του κάθε επαγγέλματος, καθώς και της αγοράς εργασίας.

 

 

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε στον χαιρετισμό της:

«Σας καλωσορίζω στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με επίκεντρο σημαντικές πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα, από μια σειρά ημερίδων που επιθυμούμε να διοργανώσουμε στην πόλη του Πειραιά. Ήταν μια ιδέα της κυρίας Μπουφούνου την οποία και υλοποιούμε, καθώς θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικές τις συναντήσεις μαζί σας. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα.

Το θέμα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας, καθώς συμβάλλει καταλυτικά να επιλέξουν οι μαθητές το επάγγελμα με το οποίο θα ασχοληθούν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όλοι περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας στη δουλειά μας. Επίσης, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει, την αγαπάς και έχεις τη διάθεση να αφοσιωθείς σε αυτή. Εκτός αυτών, η εργασία μας, καθορίζει, μεταξύ άλλων το βιοτικό μας επίπεδο.

Στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, επιθυμούμε να υλοποιούμε δράσεις για τους νέους, που κινούνται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της ουσιαστικής πληροφόρησης για θέματα που αφορούν στο μέλλον τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της ημερίδας και κυρίως τους ομιλητές μας, οι οποίοι θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις με την εμπειρία τους, στη σημερινή ημερίδα. Σας ευχαριστώ, να είστε όλοι καλά».

 

H Υπεύθυνη του Προγράμματος Διδακτικής Αλληλεγγύης κυρία Μαριάνθη Μπουφούνου, τόνισε στον χαιρετισμό της:

 

«Να σας καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου στην 1η ημερίδα ΣΕΠ του Προγράμματος Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟΔΕΠ. Σήμερα επιτυχημένοι στον κλάδο τους επαγγελματίες θα σας μιλήσουν για το αντικείμενο της εργασίας τους, ποιοι καταλληλότεροι, άλλωστε, για να σας μεταφέρουν το πνεύμα και την ουσία των επαγγελμάτων, όπως και την λογική που ακολουθεί στις μέρες μας η αγορά εργασίας. Ελπίζω, πως κάτι από όλα αυτά που θα ακούσετε, θα ριζώσει μέσα σας έναν στόχο ή θα βγάλει στην επιφάνεια κάποια δεξιότητα. Παράλληλα, όμως, εύχομαι, κατά την διάρκεια αυτής της ημέρας να καταλάβετε, ότι η μελέτη, η προσπάθεια, δεν είναι κάτι άσκοπο, ότι υπάρχει και πρακτική προέκταση όλων όσων μαθαίνετε και πως, παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, υπάρχουν άνθρωποι που επέμειναν και κέρδισαν την θέση τους στην αγορά εργασίας και όχι μέσω μίας τυχαίας επιλογής, αλλά μέσω της επιλογής που αγαπούσαν.

Θα μου επιτρέψετε πριν αρχίσουμε, καταρχάς να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν σήμερα εδώ να μας παρουσιάσουν την δουλειά τους, δεύτερον τους συναδέλφους που σας συνόδεψαν και που προσπαθούν ακούραστα να σας βοηθούν σε αυτό τον, δύσκολο ομολογουμένως, δρόμο της γνώσης, καθώς και την κα Ελισάβετ Βοργία που στάθηκε πολυτιμότατη συνεργάτης σε αυτή την διοργάνωση, και όχι μόνο. Επιπλέον, να ευχαριστήσω θερμά, την πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κα Κορίνα Λαουλάκου, γιατί η ουσιαστική και υπεύθυνη στάση της απέναντι στην ιδέα της αλληλεγγύης κάνει εφικτή τόσο την παρούσα εκδήλωση, όσο και το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διδακτικής Αλληλεγγύης. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την πρώτη ομιλήτρια μας, γιατί εξαιτίας της μπήκαμε ενεργά στον δρόμο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, πρόκειται για την κα Σιβρή Ζουμπουλία, σύμβουλο ΣΕΠ».

 

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν οι εξής:

Ζουμπουλία Σιβρή-Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού : Ερευνώ και επιλέγω σπουδές και επάγγελμα».

Αικατερίνη Λιανού-Φυσικοθεραπεύτρια

Ευανθία Βαρούνη-Δικηγόρος

Αγγελική Λύκου-Μηχανολόγος-Μηχανικός

Γεώργιος Νίκας-Λογιστής-Φοροτεχνικός

Γεωργία Ποζίδη-Οδοντίατρος-Προσθετολόγος

Στέλλα Σπαντιδάκη-Αρχαιολόγος

Βικτώρια Καλογήρου-Πληροφορική

Άννα Ηλιοπούλου-Ιατρός-Παιδίατρος

Διονύσης Πατήρης-Φυσικός-Ερευνητής ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Δήμητρα Βέττα-Γεωπόνος

Νίκος Παπαχρήστος-Μηχανικός των Υλικών

 


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by