ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2018Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
45
6
7
8
9
1011
1213
14
15
161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Δελτία Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/10/2017Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή και στην παραλία της Φρεαττύδας στην παράδοση των ακτών της πόλης, μετά από την ολοκλήρωση της απορρύπανσης.
Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης, στελέχη του Υπουργείου, του Λ.Σ., του Δήμου Πειραιά και εκπρόσωποι της αντιρρυπαντικής εταιρείας, επισκέφθηκαν ακτές της πόλης. Εν συνεχεία, μετέβησαν στο Δημαρχείο Πειραιά, όπου υπεγράφη το Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Είμαστε εδώ στον Πειραιά στην παραλία της Φρεαττύδας με τους εκπροσώπους του Υπουργείου, του Λιμενικού και της αντιρρυπαντικής εταιρείας, προκειμένου να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε το περασμένο διάστημα στις ακτές της πόλης. Εξετάζοντάς το από μακροσκοπικής πλευράς - διότι δεν έχουμε την επιστημονική γνώση και τη δυνατότητα να δούμε κάτι παραπάνω - βλέπουμε πράγματι ότι στις περιοχές που επισκεφτήκαμε δεν υπάρχει ρύπανση η οποία υπήρχε και μάλλον η δουλειά που έγινε έχει θετικά αποτελέσματα.

Προφανέστατα αυτό που γίνεται σήμερα, είναι μία διαδικασία που επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση και συμμετέχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει ένα κουτάκι, θα έλεγα, στο χαρτί της παραλαβής, στο οποίο υπογράφουμε ότι αν επαναπροκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα στις παραλίες, τις ακτές και τα βράχια του Πειραιά είναι υπεύθυνη η αντιρρυπαντική εταιρεία να επανέλθει και να καθαρίσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ όλα - κι ας με συγχωρήσει ο Υπουργός- τους άντρες του Λιμενικού για την συνεργασία, το Υπουργείο φυσικά και την αντιρρυπαντική εταιρεία. Επαναλαμβάνω, ότι τα αποτελέσματα - οπτικά - φαίνεται να είναι θετικά. Θα δούμε φυσικά και τις επόμενες βδομάδες και τις μετρήσεις των επιστημονικών οργάνων για τα νερά, που είναι το κρίσιμο, γιατί να έχεις παραλίες χωρίς να μπορείς να κολυμπήσεις νομίζω ότι είναι μισή δουλειά. Άρα, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και ελπίζουμε σύντομα να αρθεί και η απαγόρευση της κολύμβησης, ώστε να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση».

 

Το «παρών» έδωσαν επίσης :
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Καλαματιανός, o Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης.
Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και Σταύρος Βοϊδονικόλας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λεονταράς. Ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρος Λάσκος. Ο Πρόεδρος της αντιρρυπαντικής εταιρείας: «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος» κ. Γιάννης Πολυχρονόπουλος.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by