ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/3/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ , ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΚύρια σημεία ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε στην μνήμη των αποβιωσάντων Δωρητών και Ευεργετών του Δήμου.

Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των αποβιωσάντων Δωρητών και Ευεργετών του Δήμου Πειραιά τελέστηκε χθες Σάββατο, στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Ανάστασης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή τελετή πραγματοποιείται, για να τιμήσουμε τη μνήμη και να υποκλιθούμε με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι στο πέρασμα τους από την ζωή, τίμησαν την πόλη μας με την πατριωτική τους δράση και την κοινωνική τους προσφορά.
Εκείνων που σε εποχές μεγάλων στερήσεων για τον τόπο μας, δώρισαν σημαντικό μέρος ή ακόμη και ολόκληρη την περιουσία τους για να συμβάλουν στην προσπάθεια του Πειραϊκού λαού να ορθοποδήσει.

Τα ονόματα αυτά, που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για την παρούσα και τις μέλλουσες γενιές, ο Ιωνίδης, ο Ράλλης, ο Δηλαβέρης, ο Ζαχαρίου, ο Ζαννής, ο Χατζηκυριακού και τόσοι άλλοι ανώνυμοι ή επώνυμοι, στιγμάτισαν με την πορεία της ζωής τους αλλά και με τις πράξεις τους την ιστορία του Πειραιά μας.

Σήμερα, που η ύπαρξη βασικών υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών θεωρείται αυτονόητη, πολλές φορές ξεχνούμε τη μεγάλη προσφορά των ανθρώπων αυτών. Όμως, ο τόπος μας θα είχε καταφέρει πολύ λιγότερα πράγματα χωρίς αυτήν.

Και σίγουρα μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα από ότι προσπαθούν σήμερα κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε. Σήμερα , στις μέρες μας, που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση, ειλικρινά αναρωτιέμαι: αν ζούσαν αυτοί οι «μεγάλοι» άντρες, θα έμεναν οχυρωμένοι πίσω από τις προσωπικές τους περιουσίες – όπως δυστυχώς κάνει η σημερινή επιχειρηματική «ελίτ» - ή θα έβγαιναν μπροστά για την ανάκαμψη της πατρίδας μας;

Για εμάς, ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι, είναι η σωστή χρήση και αξιοποίησή της περιουσίας που μας άφησαν. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουμε άμεσα να δώσουμε λύση στο θέμα της Ραλλείου, που επί σαράντα χρόνια ταλανίζει την πειραϊκή κοινωνία. Προχωράμε στην αξιοποίηση της Βίλλας Ζαχαρίου με την ίδρυση του πρώτου Μουσείου Αθλητισμού της χώρας και βέβαια αξιοποιούμε, επιτέλους, το χώρο στο κτήμα Δηλαβέρη ».
 


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by