ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/2/2011

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣΜε τη στήριξη του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Επιτροπής Οργάνωσης της Περιβαλλοντικής Εκστρατείας ECOMOBILITY, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, στην οποία οι μαθητές της Γ΄ τάξης, της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος», θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, για τα προβλήματα μετακίνησης των πολιτών που παρουσιάζει ο Πειραιάς, από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος», Χαρ. Τρικούπη 36.

Η ομάδα των μαθητών, που θα παρουσιάσει την εργασία της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών, για τα προβλήματα που δημιουργεί στην πόλη η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων είναι : Κοντογιάννη Ολυμπία, Κουκουλομάτης Θωμάς, Σαρόγλου Κυριάκος, Κεκέρης Γιάννης, Σορώτου Φλώρα, Τσαμάντα Έλενα, Γκέκα Γκρισίλντα, Κοττέας Σπύρος.

Η εκδήλωση γίνεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY, με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, με επίκεντρο τις πράσινες μεταφορές και το σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών.

Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας, μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και καταθέτουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY 2010-11, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by