ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

  

 

      

 

      

 

  

  

  

  

              

              

     

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας των μελών του Δ2 ΚΑΠΗ
11/2/2011
Michaloliakos01.jpg

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΠΗΈκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας των μελών του Δ2 ΚΑΠΗ στην Παλαιά Κοκκινιά, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μέσα σε κλίμα ευχάριστο και εορταστικό.
 
Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠΗ, ο                     κ. Μιχαλολιάκος  μεταξύ άλλων,  τόνισε:
- Θα έχετε τακτικά γιατρό , ο οποίος θα γράφει και τα φάρμακα που παίρνετε χρόνια.
- Θα έχετε και φυσιοθεραπευτή.
- Θα έχετε στο σπίτι σας γιατρό και φάρμακα δωρεάν, όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, αν χρειαστείτε κάτι ξαφνικά όταν είστε στο σπίτι.
Όλα αυτά τα πετύχαμε με συνεννόηση , τόσο με τον Ιατρικό Σύλλογο του Πειραιά, όσο και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά. Συντονιστής σε αυτή μας την πρωτοβουλία είναι ο καθηγητής             κ. Νίκος Σταυριανέας. 
 
 
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου .
 
« Φίλες και φίλοι,
Αισθάνομαι τα καλύτερα συναισθήματα για σας. Και κάθε φορά που αντικρίζω το χαμόγελό σας, από αυτό αντλώ δύναμη. Έχω πει πολλές φορές ότι εκείνο που ταιριάζει ως προσφώνηση είναι το «φίλοι και φίλες». Σας βλέπω φίλους. Είστε οι καλύτεροι συμμαχητές στην ολοκλήρωση του δύσκολου προγράμματός μας. Είστε οι άνθρωποι που έχετε δώσει τους πιο σκληρούς αγώνες. Είστε, όπως λέω, η γενιά των στερήσεων και της μεγάλης προσφοράς. Είστε η γενιά των στερήσεων και των αγώνων. Πολλές φορές θυμώνετε με την επόμενη γενιά. Αλλά όχι όλες τις ώρες. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αφιερώνετε στον εαυτό σας για να περνάτε καλά. Γιατί όπως λέγατε παλαιότερα και λέμε και τώρα, << η φτώχεια θέλει καλοπέραση>>.
 
Λέω λοιπόν, ότι είστε η γενιά της δημιουργίας . Και είμαι πολύ υπερήφανος που σήμερα θα εγκαινιάσουμε, εδώ στο ΚΑΠΗ σας, την έκθεση φωτογραφίας. Τι σημαίνει αυτό ? Σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε τη δύναμη της δημιουργίας , τη δύναμη του ονείρου. Δεν είστε σε καμιά περίπτωση αυτό που λένε <<οι απόμαχοι>> και οι υπερήλικες. Είστε ενεργοί και πολύτιμοι. Όχι μόνο για όσα προσφέρατε μέχρι τώρα αλλά και για αυτά που θα προσφέρετε από δω και πέρα.
 
Λέω κι εγώ λοιπόν , σαν Δήμαρχος, μαζί με τους συνεργάτες μου, ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για τις οποίες ασφαλώς υπάρχουν ένοχοι, αλλά δεν είναι του παρόντος να αποδώσουμε ευθύνες – δεν ήλθαμε ως δικαστές – ενδεχομένως έχει αποδώσει τις ευθύνες ο ελληνικός λαός, κατά τρόπο πολύ πιο αυστηρό από τα οποιαδήποτε θεσμοθετημένα όργανα . Ήλθαμε εδώ για να σας πούμε ότι παρά την κρισιμότητα την οικονομική, εμείς ως δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να περικόψουμε από τις υπηρεσίες που παρέχουμε αλλά θα κόψουμε από αλλού για να δώσουμε σε σας περισσότερα, γιατί σας το χρωστάμε.
 
 Επειδή δεν μου αρέσει να λέω μόνο λόγια είχε προϋπολογιστεί ένα ποσόν 15.000 ευρώ για να γίνει δεξίωση για τα Θεοφάνεια. Έγινα εγώ Δήμαρχος και δεν έκανα αυτή τη δεξίωση που θα κόστιζε 15.000 ευρώ. Κάναμε μια πολύ πιο ταπεινή που κόστισε 1.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 14.000 που περίσσεψαν, θα πάνε για να έχετε εσείς την ταβέρνα την Αποκριάτικη εντελώς δωρεάν και χωρίς καμιά δική σας επιβάρυνση. Υπάρχουν, φίλες και φίλοι, πράγματα που θέλουν λεφτά και πράγματα που δεν θέλουν λεφτά αλλά θέλουν άλλη αγάπη , άλλη ιεράρχηση.
 
Έλεγα, ότι επειδή είστε γενιά ενεργός, έχετε και πολλά ταλέντα. Έχετε, πολλοί από σας , μια έφεση στο χορό, άλλοι στη μουσική, άλλοι στη ζωγραφική, άλλοι στη φωτογραφία, άλλοι στην ποίηση, άλλοι στο τραγούδι. Για όλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Πειραιώτες της τέχνης, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να διδάξουν παντού, σε όλα τα ΚΑΠΗ , και τραγούδι και μουσική και χορό και ζωγραφική και όλες τις τέχνες. Για να φτιάξουμε σε κάθε ΚΑΠΗ την αντίστοιχη ομάδα.
 
Κι επειδή είμαστε όλοι νέοι αλλά είμαστε ώριμοι νέοι, κι επειδή όταν είσαι ώριμος νέος χρειάζεσαι συχνότερα γιατρό, αυτό που έχουμε να σας ανακοινώσουμε είναι ότι θα έχετε τακτικά κάποιο γιατρό εδώ που θα γράφει τα φάρμακά σας που παίρνετε χρονίως. Θα έχετε εδώ και φυσιοθεραπευτή. Και ακούστε αυτό, που είναι το σημαντικότερο, γιατί οφείλω να ευχαριστήσω αυτούς που το προσφέρουν. Δεν είμαι εγώ που το προσφέρω, είμαι εγώ που το ζήτησα: Ο Ιατρικός Σύλλογος του Πειραιά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και υπό την συντονιστική παρουσία του καθηγητού κ. Νίκου Σταυριανέα όταν ένα βράδυ βρίσκεστε στο σπίτι σας κι έχετε ανάγκη από γιατρό ξαφνικά θα έχετε στο σπίτι σας γιατρό και φάρμακα, εντελώς δωρεάν, όλα τα μέλη, όλων των ΚΑΠΗ.
 
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι προεκλογική περίοδος, που υποσχόμαστε, είναι μετεκλογική περίοδος που υλοποιούμε. Και αυτό έχει την αξία του. Για να φύγουμε από την αναξιοπιστία, πρέπει αυτά που λέμε, να γίνονται. Θέλω να είστε αυστηροί κριτές. Θέλω να είστε και συνεργάτες. Τα μέλη των ΚΑΠΗ που είναι ενεργοί πολίτες και αγαπούν τη γειτονιά τους, πρέπει να ενημερώνουν και να προτείνουν. Είτε σε μένα κατευθείαν , είτε στην κ. Μελίνα Φύκια, την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, τι προβλήματα έχει η γειτονιά. Για τα προβλήματα της γειτονιάς. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θέλω να είμαι έξω στους δρόμους , στην κοινωνία. Και να δίνουμε τις κατευθύνσεις που πρέπει . Γιατί χρωστάμε καθαρή γειτονιά και θα την έχουμε. Χρωστάμε γειτονιά με περισσότερο και καλύτερο ποιοτικό πράσινο και θα την έχουμε. Χρωστάμε γειτονιά με παιδικούς σταθμούς και θα την έχουμε.
 
Να είστε καλά, θερμά συγχαρητήρια για την έφεσή σας στην τέχνη και του χρόνου, να είμαστε όλοι εδώ. Καλή χρονιά.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by