ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
10/2/2011
ΦΩΤΟ 2.jpg

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Alejandro Mastropietro, εγκαινίασαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με έργα τεσσάρων Αργεντινών καλλιτεχνών που διαμένουν στη χώρα μας.Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους είναι : Mariangeles Galani, Ramiro Valerio Lemes, Juana Page και Roxana Robledo.

Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:
«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι, η αποψινή μας εκδήλωση, εδώ σε αυτόν τον χώρο που ο Πειραιάς και ο Πολιτισμός ταιριάζουν αρμονικά, αποτελεί ξεχωριστό γεγονός.
Πρώτον γιατί τιμούμε πνευματικούς ανθρώπους, φίλους από την Αργεντινή που έχουν κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους.
Δεύτερον γιατί μέσα από αυτή την πολιτιστική μας δράση, ισχυροποιούμε τους δεσμούς φιλίας και αγάπης με ένα λαό, όπως είναι ο λαός της Αργεντινής με τον οποίο μας ενώνουν πολλά και πάνω απ΄ όλα η αγάπη για κάθε έκφανση της ζωής.
Θα πρόσθετα και έναν ακόμη που έχει σημασία με τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην οικονομική ζωή της Ελλάδας.
Βιώματα, που η φίλη χώρα Αργεντινή τα έζησε και τα ξεπέρασε, γι΄ αυτό θέλω να πιστεύω, φίλε πρέσβη, Jorge Alejandro Mastropietro, ότι θα είναι δίπλα μας τώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται.
Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχω σε αυτήν την πολυσήμαντη, Ελληνο-Αργεντίνικη βραδιά και να εγκαινιάζω την έκθεση που πολύ εύστοχα τιτλοποιείται : «χώρος συνάντησης».
Ο Πειραιάς ως λιμάνι διαχρονικά αποτελεί τόπο συνάντησης πολιτισμών, λαών και ιστοριών.
Πιστεύω ότι τα έργα των τεσσάρων πνευματικών ανθρώπων που σήμερα βλέπουμε, πρώτα από όλα με τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς μας, μας ταξιδεύουν ναι μεν σε προσωπικές θεάσεις, αλλά κυρίως μας μυούν σε εικόνες γνώριμες και τόσο διαφορετικές.
Αυτές είναι εξάλλου οι μυσταγωγικές εκφάνσεις κάθε μορφής Τέχνης.
Με αυτά τα λίγα λόγια, θέλω να σας καλωσορίσω στο φιλόξενο Πειραιά και να σας διαβεβαιώσω, ότι θα είμαι σε κοινές δράσεις όχι απλώς παρών, αλλά δίπλα σας, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που σφυρηλατούν τους κοινούς δεσμούς φιλίας μας.
Σας ευχαριστώ πολύ.»
Ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Alejandro Mastropietro, τόνισε τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Διευθυντά της Δημοτικής Πινακοθήκης, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σε αυτή την έκθεση, με τίτλο: «χώρος συνάντησης», που εγκαινιάζουμε σήμερα.
Η ονομασία αυτή δεν μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη. Είναι η συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών με ξεχωριστή τεχνική, θέματα, χαρακτηριστικά και ιστορία. Επίσης είναι ένας χώρος συνάντησης της κοινότητάς μας που αποτελείται από περίπου 350 Αργεντινούς που κατοικούν σε αυτήν την χώρα, με το κοινό του Πειραιά και της Ελλάδας.
Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει μια γέφυρα για τους δύο πολιτισμούς που είναι τόσο μακριά γεωγραφικά, αλλά τόσο στενά συνδεδεμένοι.
Όπως προανέφερα, θα μπορέσετε να εκτιμήσετε το έργο τεσσάρων νέων καλλιτεχνών με μία πρωτότυπη οπτική γωνία.
Η Mariangeles Galani, παρουσιάζει τη σειρά «Grovo Woman» με φωτογραφίες και κολάζ με θέμα τη γυναίκα και τον εσωτερικό της κόσμο. Τις εκφράσεις της και τις αυταπάτες της.
Η Juana Page ρίχνει μια εσωτερική ματιά. Ερευνά τα πιο κρυφά μας μυστικά και πιο συγκεκριμένα τη σχέση του χώρου, του χρόνου και της μνήμης.
Η Roxana Robledo μας χαρίζει μια ξεχωριστή ματιά ενός χωριού της Αργεντινής. Το αργό πέρασμα και η μάχη με την αλλαγή που φέρνει η μετατόπιση μιας ταυτότητας. «Ζωγράφισε το χωριό σου και θα ζωγραφίσεις τον κόσμο», έλεγε ο Τολστόι. Τίποτα πιο αληθινό από αυτές τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, στις οποίες εγείρει το θέμα της προόδου και των προλήψεων.
Τέλος ο Ramiro Valerio Lemes, μας ταξιδεύει σε μια άλλη γειτονιά της Αργεντινής, στο Μισιόν. Νοσταλγία στα χρώματα, στην κόκκινη γη, στην πράσινη βλάστηση.
Τώρα θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς έναν στοχασμό.
Όπως γνωρίζετε, πριν από 10 χρόνια η Αργεντινή ήρθε αντιμέτωπη με μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση, παρόμοια με αυτήν που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Παρά τις δυσκολίες, οι καλλιτέχνες μας συνέχισαν το έργο τους και αναδίπλωσαν τις δυνάμεις τους.
Σε στιγμές όπως αυτές, ο λαός χρειάζεται πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες βοηθούν στο στοχασμό, στην ύπαρξη ανησυχιών, στη φαντασία και δημιουργία άλλων περιστάσεων.
Η κρίση μας ήταν δύσκολη, αλλά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ήταν τελικά μοναδικό. Υπό αυτήν την έννοια οι δραστηριότητες ιδρυμάτων, όπως αυτό, είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ρούσο και τον Σύνδεσμο των Αργεντινών στην Ελλάδα για τον ενθουσιασμό και την προσπάθεια τους, να κάνουν αυτήν την έκθεση πραγματικότητα.»
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αργεντινών στην Ελλάδα «Argentinos.gr» κα Maria Mersendes Ortenga.
Τέλος, Αργεντινός κιθαρίστας και τραγουδιστής ερμήνευσε τραγούδια σε ρυθμούς tango.
 


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by