ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

  

 

      

 

      

 

  

  

  

  

              

              

     

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7
6/2/2011
IMG_6597.JPG

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7 , ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Με περισσότερους από 5.000 φιλάθλους τελέστηκε στο Στάδιο Καραϊσκάκη, το μνημόσυνο για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7 , που χάθηκαν πριν από 30 χρόνια , σε ένα γεγονός που έγραψε την πιο τραγική ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας , ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Θυμάτων Θύρας 7 .
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος , μίλησε για τα συναισθήματα που προκαλούν σε όλους οι μνήμες εκείνης της ημέρας, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Πειραιά θα τιμήσει τους νεκρούς της Θύρας 7, αφιερώνοντας τους μια ιδιαίτερη αίθουσα, στο Μουσείο Αθλητισμού που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Βίλα Ζαχαρίου.
 
Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου:
 
<< Έχουμε τη τύχη να ανήκουμε σε μια οικογένεια που μας δίνει νίκες και μας κάνει υπερήφανους. Σε μια ομάδα, τον Ολυμπιακό της καρδιάς μας , του Πειραιά μας , της Ελλάδας μας.
 
Αλλά ταυτόχρονα, να βιώνουμε τη θλίψη για τα 21 παλικάρια που έπεφταν νεκρά πριν από 30 χρόνια σε αυτόν εδώ το χώρο, εξαιτίας μιας εγκληματικής αμέλειας που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ανθρώπινου λάθους.
 
Έχουμε λοιπόν, διπλό καθήκον : Να τιμάμε, να θυμόμαστε και να δίνουμε το παρόν , αυτή τη μέρα , για τον Ολυμπιακό. Μακάρι το σύνθημα της καρδιάς, το σύνθημα <<αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε>>, να κρατά όσα χρόνια είναι το μέλλον του Ολυμπιακού… Δηλαδή για πάντα.
 
Αλήθεια, πώς μπορεί αν περιγράψει κάποιος συναισθήματα, στιγμές , σαν κι αυτές που ζήσαμε πριν από τριάντα χρόνια στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Στιγμές και εικόνες που πάγωσαν το χρόνο και τις καρδιές μας και μας γέμισαν με πόνο και θλίψη.
 
Είμαστε σήμερα, λοιπόν , όλοι παρόντες. Σε αυτή την εκδήλωση μνήμης, για τα παιδιά που πέρασαν στην ιστορία. Που έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη, σύμβολα όχι μόνον του Ολυμπιακού αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού.
 
Για μας οι 21 φίλαθλοι αποτελούν τη ζώσα ιστορία της ομάδας μας αλλά και της πόλης μας, του Πειραιά μας. Και μας θυμίζουν ότι ο αθλητισμός ενώνει, ότι ο αθλητισμός διαπαιδαγωγεί, ότι ο αθλητισμός είναι όνειρα, αγώνας, έντιμη προσπάθεια.
 
Παράλληλα, θέλω να ανακοινώσω σήμερα, ότι στο Μουσείο Αθλητισμού που σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε στη Βίλα Ζαχαρίου, θα φροντίσουμε να υπάρχει ιδιαίτερη αίθουσα για τους νεκρούς της Θύρας 7 . Για να μην τους ξεχάσουμε ποτέ. Για να τους τιμάμε για πάντα.
 
Για να παραμείνουν ζωντανά όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, στη μνήμη όχι μόνο των Πειραιωτών, όχι μόνο των φιλάθλων της αγαπημένης μας ομάδας, αλλά στις μνήμες των φιλάθλων ολόκληρης της Ελλάδας.
 
Φίλες και φίλοι,
Στον πόνο και στη απώλεια έχω μάθει να υποκλίνομαι. Έχω νοιώσει από τα μικρά μου χρόνια τη σημασία και των δύο παραγόντων στον ανθρώπινο ψυχισμό. Καταλαβαίνω το παράπονο και τα γιατί των γονιών, των αδελφών, των φίλων. Νοιώθω το πόσο τους λείπουν και πόσο κοντά τους είναι.
 
Έχω μάθει όμως ότι όλοι μας οφείλουμε να διδασκόμαστε από τέτοια γεγονότα. Να χαλυβδώνουμε την πίστη μας και την πεποίθησή μας ότι οι χώροι αθλητισμού είναι τόποι συνάντησης ανθρώπων όλων των τάξεων , όλων των γενιών, όλων των αποχρώσεων.
 
Η μνήμη των 21 νεκρών μας θα μας θυμίζει πάντα την υποχρέωσή μας ως κοινωνία, ως Πολιτεία, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε άλλους νεκρούς στα γήπεδα.
 
Να βελτιώνουμε τα όποια λάθη και παραλείψεις μας. Να μας κάνει ως ανθρώπους και ως λειτουργούς της κοινωνίας πιο αποτελεσματικούς και ακόμη πιο υπεύθυνους.
 
Να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για ένα ποδόσφαιρο, για έναν ελληνικό αθλητισμό που θα μας δίνει μόνο χαρές και ποτέ δυσάρεστα γεγονότα.
 
Φίλες και φίλοι,
οι απόντες – παρόντες αδικοχαμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας, είναι στις θέσεις τους. Εκεί, στη Θύρα 7 . Φωνάζουν και τραγουδούν πάντα για το δικό τους Θρύλο, το Θρύλο των ονείρων τους. Δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε ποτέ.
 
Φίλες και φίλοι,

Όλοι έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους , να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό μας. Και θα το κάνουμε, έμπρακτα. Και ως Δήμος και ως Δήμαρχος.  Στηρίζουμε τον κεντρικό στόχο της ηγεσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι η στελέχωση της ομάδας μας από γηγενείς Έλληνες παίκτες. Για τον σκοπό αυτό, επενδύουμε στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, στην ενίσχυση της συνεργασίας με τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας μας, στην επένδυση στους νέους και στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους. Ας ελπίσουμε λοιπόν, να προσφέρουμε σύντομα στους νεκρούς μας το καλύτερο μνημόσυνο. Να τους αφιερώσουμε τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο>>.

 


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by