ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά
1/2/2011
IMG_6370.JPG

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥΧοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του, στον κινηματογράφο «Σινεάκ».

 
Μιλώντας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε:
«Άκουσα με προσοχή το σεμνό και λακωνικό χαιρετισμό  του Προέδρου του Συλλόγου, αλλά ταυτόχρονο περιεκτικό και τον προσυπογράφω.
Θέλω να τονίσω για τη Δημοτική Αρχή, όπως ελπίζω για κάθε μορφής εξουσία, ο φυσικός σύμμαχος, αυτός που καλείται να υλοποιήσει το όραμα της πολιτικής εξουσίας, είναι οι εργαζόμενοι.
Εμπιστευόμαστε τους εργαζόμενους.
Η μακρόχρονης διάρκεια περίοδος των ψευδαισθήσεων όπου ζούσαμε με ψεύτικη ευημερία και δανεικά έχει τελειώσει.
Έχει έρθει η ώρα να πληρώσει ο λαός μας τα δανεικά και τα λάθη των πολιτικών ηγεσιών.
Υπάρχει ένας πονηρός διαχωρισμός των αποδοχών των εργαζομένων, τακτικές αποδοχές, υπερωρίες, νυχτερινά, ώστε να μπορούν να περικόπτουν τις αποδοχές, υποστηρίζοντας ότι κρατούν τους μισθούς σταθερούς. Είναι απάτη, γιατί ο εργαζόμενος έχει ενιαία αντίληψη των αποδοχών του, από νόμιμες πηγές προελεύσεως, από τον ιδρώτα της δουλειάς του.
Θέλω λοιπόν να κάνω μια αποσαφήνιση. Οι εργαζόμενοι έχουν την απόλυτη στήριξη και της Δημοτικής Αρχής και του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων. Και η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους, δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον να υπάρχουν εργαζόμενοι εντός εισαγωγικών που δεν εργάζονται και μας «δουλεύουν». Σε αυτό συμφωνούμε όλοι νομίζω.
Θέλω να ξέρετε ότι η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι κεντρικές μας σημαίες, κεντρικοί μας πυλώνες. Ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, το ιερό δικαίωμα αλλά και το καθήκον να έχει πολιτικές επιλογές, να είναι ενεργός πολίτης. Αυτές οι επιλογές του είναι ιερό δικαίωμα και το σεβόμαστε και εκ καθήκοντος και εκ πεποιθήσεως. Και δεν έχω επιτρέψει στους συνεργάτες μου να μου πουν πολιτικές τοποθετήσεις των εργαζομένων.
Αξιολογούνται με το ήθος τους και την εργατικότητα τους και μόνον. Εκείνο που χρειάζεται ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αλλά και η Πειραϊκή κοινωνία που για πολλά χρόνια είναι πίσω, είναι ενότητα. Όχι παθητική ενότητα αλλά  διεκδικητική.
Γιατί η κεντρική πολιτεία χρωστάει πολλά στον Πειραιά, που για χρόνια  δεν έδωσε και δεν τα διεκδικήσαμε.
Όπως και χθες, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδίκησε το αυτονόητο σχετικά με τον ΟΛΠ. Τον πρώτο λόγο, για ό,τι πρόκειται να γίνει στον ευρύτερο Πειραιά, τον έχει  ο λαός του Πειραιά και όχι ένα κομμάτι της πολιτικής εξουσίας,  κατά τα άλλα ένας αξιόλογος άνθρωπος, ο διευθύνων  σύμβουλος του Ο.Λ.Π..
Να ευχηθώ καλή χρονιά. Να έχουμε όλες και όλοι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ο Πειραϊκός λαός και ολόκληρη η Ελλάδα καλή υγεία.
Να προσπαθήσουμε περισσότερο. Να βελτιώσει ο καθένας από εμάς τον εαυτό του. Το μπορούμε. Έχουμε περιθώρια. Δεν έχουμε δώσει μέχρι τώρα τον καλύτερό μας εαυτό. Και  όλοι μαζί ενωμένοι, να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο.
Αυτό που διαπιστώνω ότι υπάρχει σήμερα στον Πειραιά  -και το χαιρετίζω- είναι δύναμη και για μένα και για τους συνεργάτες μου, υπάρχει ξανά ελπίδα. Ο Πειραιάς δεν τελείωσε, ο Πειραιάς έχει λάμψη, έχει μέλλον, έχει ρόλο στα εθνικά γενόμενα.»
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ευχήθηκε «όλοι να μπουν στον κοινό αγώνα της επίλυσης των προβλημάτων της πόλης. Για να γίνει ο Πειραιάς επάξιος του ονόματός του και της ιστορικής του καταγωγής και όλων εκείνων των μεγάλων ανδρών και γυναικών που μας τον κληροδότησαν με τόση αγάπη. Η ευθύνη μας είναι πάρα πολύ μεγάλη σε όλους ανεξαιρέτως. Καλή δύναμη και καλό έργο, ο Θεός να είναι πάντα κοντά σας. Η τοπική εκκλησία προσεύχεται για εσάς που είστε οι αφανείς ήρωες αυτής της πόλεως. Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα, στο Δήμο, στις υπηρεσίες και που έχετε ένα όραμα, την υπηρεσία του ανθρωπίνου προσώπου. Να ζείτε με υγειά, χαρά και δύναμη.»
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Οικονομάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι :
«Η σημερινή γιορτή, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι για όλους μας μια ευχάριστη νότα, η οποία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά. Ένα νέο ξεκίνημα μεσα σε ένα γκρίζο περιβάλλον.
Θέλω να γνωρίζετε ότι θα υπάρχει αρμονική συνεργασία εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής, για να ευημερήσει η πόλη του Πειραιά. Θα είμαστε δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις, για να παρουσιάσουμε στους Πειραιώτες, το νέο πρόσωπο του Δήμου μας.
Αυτή η χρονιά, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζομένους όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά και σε όλους τους χώρους. Τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό. Εμείς και οι οικογένειες μας βλέπουμε κάθε ημέρα να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας,
Αλλά και η ανεργία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, επειδή εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε τη δουλειά μας.
Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων θα ήθελα να υπάρχει κατανόηση από μέρους σας σε ότι αφορά τις υπερωρίες μας. Γιατί όπως γνωρίζεται με την οικονομική κρίση έχουν συρρικνωθεί οι μισθοί μας και υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης. Επίσης, μην ξεχνάμε και τους συναδέλφους που εργάζονται σε εξωτερικές υπηρεσίες, χωρίς μέσα και προσωπικό. Ευελπιστούμε να ενισχυθεί το προσωπικό. Ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας και στην αγάπη που έχετε για τους εργαζόμενους.
Να ξέρετε κύριε Δήμαρχε ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν φιλότιμο. Όταν νιώσουν ότι υπάρχει αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ισονομία.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, να τους εκπροσωπούμε.»
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: οι Αντιπεριφεριάρχες Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου και Νησιών Αργοσαρωνικού κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος.
Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αν. Κάρλες, Κυριακή Λαουλάκου, Γιώργος Δαβάκης, Ευαγγελία Σαρρή, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Μελίνα Φύκια, Πέτρος Πουλικαράκος.
Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Κ. Μανωλάκος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για την Καθαριότητα κ. Η. Κατσαφάδος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού κ. Α. Θεοδώρου.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας «Πειραιάς Πολιτών -Καθαρή Συμφωνία» κ. Γιάννης Μίχας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» κ. Πέτρος Μαντούβαλος, η επικεφαλής της μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» κ. Ελπίδα Παντελάκη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Όλοι μαζί για μια νέα αρχή» κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης .
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γ. Αγγελόπουλος, Γρ. Καψοκόλης Χ. Τουμπέκης, Μ. Καλαϊτζάκης, Ευσ. Κωνσταντούζος, Ρ. Ανδριοπούλου, Γ. Μαστρονικόλας , Χρ. Βουγιουκλάκης, Φ. Καμπούρης.
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ. Γιάννης Μπενέτος.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε΄ Κοινότητας κ. Θ. Σκορδίλης και οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι κ.κ. Δικαίος Δαβάκης και Παναγιώτης Οικονομάκης.

 


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by