ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Πειραιωτών Καλλιτεχνών
7/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, πραγματοποίησε τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Πειραιωτών καλλιτεχνών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση της «Φιλολογικής Στέγης Πειραιά».

Στην έκθεση ζωγραφικής συμμετέχουν 46 Πειραιώτες καλλιτέχνες με 68 έργα.
 
Κύρια σημεία ομιλίας Δημάρχου Πειραιά κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου
Έχω την τιμή να εγκαινιάζω μια έκθεση τόσο υψηλής ποιότητας.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας, το θέμα είναι ποια ελπίδα θα δώσουμε και πόσο ψηλά θα σηκώσουμε τον πήχη.
Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Φιλολογικής Στέγης κ.  Γιάννη Χατζημανωλάκη, τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλάει κανείς για πολιτισμό, μετά τον Γιάννη Χατζημανωλάκη, τον οποίο χρόνια πολλά παρακολουθώ και αποκαλώ πνευματικό ηγέτη του Πειραιά.» 
Ο Δήμαρχος Πειραιά, απηύθυνε πρόταση στον Πρόεδρο της Φιλολογικής Στέγης, να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και Φιλολογικής Στέγης.
 
Για τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους Πειραιά  
Ζητώ τη συνεργασία όλων σας για να αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους του Πειραιά, τους οποίους δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των Πειραιωτών δεν τους γνωρίζει, με ευθύνη τους ή με ευθύνη μας.
Έφυγα από την κεντρική πολιτική σκηνή για να υπηρετήσω την πόλη μας.
Ζητώ να συνεργαστούμε με τους πολιτιστικούς φορείς του Πειραιά.
Η χώρα μας είναι μία υπερδύναμη Πολιτισμού και Ναυτιλίας.
Πρέπει λοιπόν να σηκώσουμε ψηλά τον πήχη.
Θα υπάρξουν δράσεις για υποστήριξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας καθώς επίσης και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η λύτρωση του Πειραιά δεν μπορεί να έρθει χωρίς να ξαναμπούν όροι πολιτιστικής αυτογνωσίας, αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. 
Για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Θέλω από το βήμα αυτό, να σας πω ότι η ημέρα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου, θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός της χώρας. Θα προσκληθεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στον Πειραιά.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by