ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

  

 

      

 

      

 

  

  

  

  

              

              

     

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

 

  

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2018-2019. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Κύρια σημεία συνέντευξης Δημάρχου Πειραιά κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου στην εκπομπή
6/1/2011

 του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Αυτιά στον ALTER.

 Σχετικά με τις δηλώσεις περί «νταήδων, ντιντήδων και κοπριτών»:

Να αναδείξουμε κάτι: δημοκρατία χωρίς πολιτική, δεν υπάρχει. Πολιτική χωρίς κόμματα και θεσμούς δεν υπάρχει. Οι πάντες γνωρίζουμε ότι το πολιτικό σύστημα, ο δημόσιος βίος της χώρας, πάσχει και ο δημόσιος βίος της χώρας δεν είναι μόνον οι βουλευτές, οι δήμαρχοι ή οι περιφερειάρχες, είναι και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που πολλές φορές μετατρέπουν την ενημέρωση χωρίς εισαγωγικά, σε ενημέρωση με εισαγωγικά. Είναι οι δήθεν εταιρείες δημοσκοπήσεων που δεν καταγράφουν την κοινή γνώμη αλλά προσπαθούν να την διαμορφώσουν. Είναι το έλλειμμα στην απόδοση δικαιοσύνης… είναι πολλά.

 

Για την διαφθορά και τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»:

Όλοι μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε. Το χειρότερο από όλα είναι η γενίκευση. Ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ίδιοι, όλοι οι δικαστές είναι ίδιοι, όλοι οι αστυνομικοί είναι ίδιοι, όλοι οι γιατροί είναι ίδιοι. Να μάθουμε να αναδεικνύουμε τους έντιμους, τους ικανούς και όχι να περιβάλλουμε με ασυλία τους επίορκους, οι οποίοι, όμως, συμβαίνει να είναι τμήμα του συστήματος της τηλεοπτικής εξουσίας και άρα έχουν ασυλία, ότι και αν έχουν διαπράξει εις βάρος του ελληνικού λαού. Το «όλοι μαζί τα φάγαμε», δεν εκφράζει κανέναν που διαθέτει κοινό νου.

Εγώ για να έχω αυτή την τιμή από τον πειραϊκό λαό να με αναδείξει με μία πολυκομματική πλειοψηφική δύναμη, 21 χρόνια βουλευτής, σημαίνει ότι στον Πειραιά γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το ήθος μου.
Γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι το μόνο μου κίνητρο ήταν να υπηρετήσω με πάθος την πόλη μου εις την οποίαν οφείλω. Αλλά να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους έντιμους, τους ικανούς, αυτούς που προσφέρουν, από εκείνους που τους περιβάλλει το σύστημα με ασυλία και υπηρετούν το σύστημα.

 

Για τον Φαήλο Κρανιδιώτη:

Εγώ τον κ. Κρανιδιώτη τον αγαπώ και τον εκτιμώ πολύ. Μπορεί να έχει έναν ιδιότυπο τρόπο εκφράσεως, αλλά αν επέστρεφα μερικά χρόνια πίσω και ήμουν αρχηγός της ΟΝΝΕΔ σήμερα, θα τον έκανα πρώτο τη τάξη αντιπρόεδρό μου. Γιατί όταν αθωώνει κανείς το κόμμα του και δαιμονοποιεί τα άλλα κόμματα, δεν προσφέρει υπηρεσίες, ούτε στην πολιτική ούτε στο κόμμα. Προσφέρει κανείς στο κόμμα του και στην πολιτική, όταν αγωνίζεται συνειδησιακά για ένα ακόμη καλύτερο κόμμα. Και αν πετύχει και καμία διαγραφή στην διάρκεια αυτής της συγκρουσιακής σχέσης από το κόμμα του, τίτλος τιμής είναι κι αυτός.

Ο κ. Κρανιδιώτης είναι ένας πολυσύνθετος, ταλαντούχος άνθρωπος. Τον εκτιμώ, έχει ιδεολογική αφετηρία, είναι πατριώτης, εξάλλου πολιτική χωρίς ιδεολογικό, αξιακό κώδικα, δεν υπάρχει.

Η εκλογή του Σαμαρά από μόνη της τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα. Και ανακόπτει και διακόπτει την διαιώνιση των τριών οικογενειακών δυναστειών. Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά λέει ότι θα έχουμε πρωθυπουργό εκτός οικογένειας Καραμανλή, εκτός οικογένειας Μητσοτάκη, εκτός οικογένειας Παπανδρέου. Λέει ότι θα έχουμε πρωθυπουργό της χώρας, όταν θα εκλεγεί, έναν άνθρωπο που έχει παιδεία, που έχει ήθος, που έχει πατριωτισμό, που έχει γνώσεις οικονομικές, γνώσεις στα ευρωπαϊκά θέματα, στην εξωτερική πολιτική.

 

Σχετικά με τη διαφύλαξη των συνόρων μας και το φράχτη στον Έβρο :

Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να φυλάττουμε τα σύνορά μας. Διότι είμαστε η μόνη χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΝΑΤΟ η οποία ακόμη και σήμερα απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα, όχι μόνον η εθνική της ανεξαρτησία ( την εθνική ανεξαρτησία την κατέθεσε η σημερινή κυβέρνηση, προ πολλού, στην τρόικα) αλλά και η εδαφική ακεραιότητα, από γείτονα χώρα, η οποία δεν ωχριά μπροστά σε οτιδήποτε. Τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Δεν με εκφράζει η αισθητική του συρματοπλέγματος. Θα πρέπει από αυτήν την επιλογή των τειχών, των συρματοπλεγμάτων κ.λ.π., να φύγουμε, κατά την άποψή μου. Δεν είμαι υπουργός προστασίας του πολίτη .

Πρέπει να αποκτήσουμε ξανά ως έθνος, ως λαός, ως χώρα, ελπίδα. Να δώσουμε, να συνεισφέρουμε. Γιατί για τρεις δεκαετίες τουλάχιστον, ζούσαμε με ψευδαισθήσεις. Με «ναρκωτικά» ζούσαμε. Μάθαμε να παίρνουμε μεγάλους μισθούς με δανεικά, κάναμε κεντρική μας ιδεολογία την κατανάλωση των ειδών πολυτελείας και όλα αυτά με μια πολιτική που ήταν δυστυχώς αδύναμη να αντισταθεί.

 

Για τον Αντώνη Σαμαρά :

Έχουμε μια υψηλή ποιότητα σχέσης με τον Αντώνη Σαμαρά, πολλά χρόνια. Ο Σαμαράς θα επαναφέρει την ιδεολογία εις την ενεργό πολιτική. Φέρνει καινούρια πρόσωπα, όπως τον Κρανιδιώτη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Τα νέα πρόσωπα δεν τα αναζητά κανείς από το σταρ σύστεμ, δηλαδή να έχουν την αναγνωρισιμότητα που κατασκευάζει η τηλεοπτική εξουσία αλλά την αναγνωρισιμότητα που διαμορφώνει η αξιοσύνη. Τα νέα πρόσωπα δεν επιλέγονται μόνον με ηλικιακό κριτήριο. Υπάρχουν πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία ήταν εκτός συστήματος γιατί είχαν ελευθερία γνώμης, γιατί είχαν άποψη για την πολιτική, δεν ήταν στον στενό πυρήνα του συστήματος που ελεγχόταν και άρα ήταν παραμερισμένα και τώρα αναδεικνύονται.
Να είστε παραπάνω από βέβαιος ότι και τα νέα σχήματα που θα εμφανίσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα εμπεριέχουν και αυτή την δυναμική της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. Εμπιστεύομαι το πάθος του για συνεισφορά σε αυτό που λέμε ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου, με σεβασμό στην αξιοσύνη όλων.

 

Για τον Θεόδωρο Πάγκαλο:

Η διαχείριση του θέματος Θεόδωρος Πάγκαλος ανήκει στον Γιώργο τον Παπανδρέου και όχι σε εμένα. Με όλο τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα έκφρασης του καθενός, υπερβαίνει τα όρια .

Για τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες, ως σκληρός αντικομμουνιστής κ.λ.π. :

Το κομμουνιστικό κίνημα διεθνώς κατάφερε να μπολιάσει το σύνολο της ανθρωπότητας με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. Εγώ κουβαλάω την κοινωνική μου συνείδηση σε όλα μου τα αξιώματα και σε όλες μου τις δράσεις. Προέρχομαι από την απόλυτη φτώχια και είμαι υπερήφανος γι αυτό. Φοβούμαι ότι η ανατροπή του σταλινισμού, η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, έδωσε την άνεση σε ορισμένους ακραίους νεοφιλελεύθερους να λειτουργήσουν δημιουργώντας καινούρια κοινωνικά χάσματα, χωρίς την ενόχληση της αριστεράς. Σας μιλάει ένας μη αριστερός πολιτικός για το πόσο χρήσιμο είναι η αριστερά να είναι ισχυρή, δυνατή και αποδεκτή.
Είναι ανεκτό όταν κάποιος φέρνει το καινούριο ή τολμά να πει την αλήθεια, να πυροβολείται για να απομονωθεί. Π.χ., ο Φαήλος Κρανιδιώτης , ο οποίος δεν προέρχεται δα και από την ακροδεξιά και από την 4η Αυγούστου , από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται. Η ώσμωση των ιδεών επιτρέπει και μετακινήσεις, επιτρέπει και συνθέσεις. Όποιος τολμά να αμφισβητήσει ότι ένα μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ το διαπερνούσε ο αγνός πατριωτισμός ή οι αγνές προθέσεις , είναι ανιστόρητος. Τελείωσε η εποχή που ο πολιτικός έπρεπε να είναι αρεστός στους φίλους του, ήρθε η εποχή που πρέπει να είναι χρήσιμος στην πόλη του, στην πατρίδα του, στο έθνος, στην Ευρώπη, παντού. Πρέπει κάποια στιγμή από τα κόμματα, αυτοί που διαβιούν παρασιτικά να τελειώνουν.

 

Για την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύουμε και για το μνημόνιο:

Μπορούμε όλοι μαζί να συγκροτήσουμε μία συμμαχία για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, με σημαία μας την ελπίδα. Η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα που ζει σε καθεστώς μνημονίου , που οι δήμοι είναι χρεοκοπημένοι, εξακολουθεί να είναι η πρώτη δύναμη στη ναυτιλία , εξακολουθεί να είναι η ομορφότερη χώρα , να έχει τον πιο ανθρωποκεντρικό πολιτισμό, να έχουμε διδάξει ανθρωπιά, να βγάλουμε τους καλούς μας εαυτούς. Και ο καθένας μας όπου κι αν είναι, να προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του πρώτα.

Ανήκω σε αυτούς που συνειδητά και όχι λόγω κομματικής γραμμής , ψήφισα εναντίον του μνημονίου. Γιατί δεν μου δίνει ελπίδα. Δεν έχω καμία αντίρρηση να έχουμε περικοπές αποδοχών. Όμως, υποτίθεται ότι ο σοσιαλισμός στη συνείδηση των πολιτών, είναι συνυφασμένος με την κοινωνική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν από τους ανθρώπους που και πριν το μνημόνιο αδυνατούσαν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχιας, να τους παίρνουμε κι άλλα. Και μάλιστα μια κυβέρνηση που είπε ότι «λεφτά υπάρχουν για κοινωνική πολιτική», να μεγαλώνει τα κοινωνικά χάσματα.

 

Για τον Πειραιά και την αναγέννησή του :

Πιστεύω ότι μια έντιμη κυβέρνηση, που θέλει να έχει εθνική συμφιλίωση, μπορεί να καλέσει τους Έλληνες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να συνεισφέρουν. Εγώ στον Δήμο του Πειραιά, αυτό θα το κάνω. Απενοχοποιώ τον εφοπλισμό από μια αρρωστημένη αντίληψη , για την επιχειρηματικότητα και θα ζητήσω από τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες , να συμβάλλουν στην αναγέννηση του Πειραιά. Δεν πρόκειται να σταυρώσω τα χέρια και να περιμένω το θάνατο της πόλης.

 

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή:

Δεν είναι δυνατόν να πυροβολούμε έναν άνθρωπο ο οποίος αρνείται να μιλήσει. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα μιλούσα από την πρώτη ώρα. Αν έχει, λοιπόν κάτι να πει, να το πει. Με όλη την αγάπη που έχω στο πρόσωπό του , είμαστε 36 χρόνια γνωστοί και φίλοι. Αλλά δεν είναι το μείζον θέμα της πολιτικής. Το μείζον θέμα είναι τι κάνουμε από δω και πέρα με κείνους που είναι στο δημόσιο βίο της χώρας.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by