English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

      

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

    

       

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/6/2016

 Ο Δήμος Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, πραγματοποιούν εκδήλωση για να τιμήσουν την εθελοντική προσφορά φορέων, ιδιωτών και επιχειρηματιών στην αντιμετώπιση της έκτακτης προσφυγικής κρίσης στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/6/2016

Εκτεταμένες βλάβες του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές Χατζηκυριακείου – Φρεαττύδας και Πειραϊκής, που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), αντιμετώπισαν και αποκατέστησαν χθες βράδυ τα συνεργεία Ηλεκτρολογικού – Μηχ/κού του Δήμου μας, κατ’ εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γαϊτανάρου, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί ο φωτισμός στις περιοχές αυτές, παρά το γεγονός ότι η αφή και η σβέση του φωτισμού της πόλης είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της ΔΕΔΔΗΕ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/6/2016

Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 11:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η εικαστική έκθεση σε καλλιτεχνική και μουσειολογική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής καλλιτεχνικής δράσης που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε ο Μιχαήλ Ρωμανός, με τη συνεργασία μιας αξιόλογης ομάδας νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με αφορμή το τρέχον έτος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
17/6/2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει τους πολίτες, σε εννέα διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημεία και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες:
12:30 Πλατεία Κανάρη - (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
12:50 Πεζόδρομος Σωτήρος - (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
13:10 Πλατεία Κοραή - (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
13:30 Πλατεία Σερφιώτη, Καλλίπολη - (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
14:00 Πλατεία Καρπάθου, Καλλίπολη - (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
18:00 Πλατεία Αγ. Αναργύρων, Κοκκινιά- (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
18:30 Πλατεία Δωδεκανήσου, Καμίνια - (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
19:00 Ειρήνης και Σμολένσκυ, Νέο Φάληρο - (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
19:30 Πλατεία Θεμιστοκλή, Ταμπούρια - (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
17/6/2016

Ένα «μωσαϊκό χρωμάτων» από την πλούσια αυθεντική παράδοση των τοπικών τραγουδιών, χορών και ενδυμασιών που διαθέτει κάθε ξεχωριστή περιοχή της χώρας, «ξεδίπλωσαν» οι λιλιπούτειοι «χορευτές» των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τους, στο Βεάκειο, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Την γιορτή και τις δύο μέρες άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, η οποία συντρόφευσε τους προσκεκλημένους με αγαπημένες μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό, του τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλες και σε όλους και κυρίως στα παιδιά. Είναι η μέρα τους, είναι η γιορτή τους, είναι μέρα χαράς, μέρα χαμόγελου, παρά τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν ως χώρα, ως πόλη αλλά και ως Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Δεν είναι η μέρα για να λέμε τα προβλήματα, αλλά το λέω για να μη νομίζουμε ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και ότι όλα βαίνουν καλώς. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Αυτό που θέλω να πιστεύω – και το είχα πει και στα Κέντρα Αγάπης, αλλά– είναι ότι χτίζεται μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών μία σχέση εμπιστοσύνης. Προσπαθούμε, δουλεύουμε, γνωρίζουμε τα προβλήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο θα είμαστε καλύτεροι και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και κυρίως στις κτιριακές υποδομές που έχουμε ελλείψεις, αλλά και ελλείψεις στο προσωπικό, που είναι ένα θέμα της κεντρικής εξουσία και το παλεύουμε.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/6/2016

Παρουσιάστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η στρατηγική για την αστική αναβάθμιση και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η στρατηγική αυτή αξιοποιεί το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), το οποίο στοχεύει στη συγκέντρωση πόρων από ποικίλες χρηματοδοτικές πηγές.

Ο Δήμος Πειραιά, ξεκινάει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, έτσι ώστε οι πολίτες, οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, αλλά και οι θεσμικοί και κοινωνικοί εταίροι, να συμβάλλουν εποικοδομητικά στη βελτίωση της στρατηγικής με ιδέες και προτάσεις.

Το κείμενο στρατηγικής της Ο.Χ.Ε. είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά μαζί με σχετικό ερωτηματολόγιο, στον εξής σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/18oIZW9Ij4dszTV7cYX-hzI19PDSVCEuY6H2Ys4pJK78/viewform?c=0&w=1

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ»
17/6/2016

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών κολυμβητών και με την παρουσία πλήθους θεατών πραγματοποιήθηκε η ετήσια «Γιορτή Κολύμβησης» του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια. Στη γιορτή πήραν μέρος μικροί αθλητές από τα σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού, της Καστέλλας και του Υδραϊκού, καθώς και παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα του δημοτικού κολυμβητηρίου. Έγιναν επιδείξεις των προγραμμάτων μικρής πισίνας στα οποία κολύμπησαν βρέφη με τους γονείς τους, νήπια και παιδιά έως 3 ετών, αγώνες κολύμβησης από τα πειραϊκά σωματεία, αγώνας υδατοσφαίρισης μίνι παίδων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, επίδειξη κολύμβησης από τον Πρωταθλητή του Εθνικού Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος θα συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, καθώς και επίδειξη της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης του Ο.Π.Α.Ν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/6/2016

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2016-2017.

Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Τρίτη 21 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
16/6/2016

Ο Δήμος Πειραιά εν όψει των επικείμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα διαθέτει για το κοινό, από αύριο Παρασκευή 17/6 έως και την Κυριακή 19/6, την κλιματιζόμενη αίθουσα του χώρου του Ε1 ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142, Αγία Σοφία), κατά τις ώρες 8:00 έως 22:00, καθώς και την κλιματιζόμενη αίθουσα στον 1ο όροφο του Πύργου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4) σε 24ωρη βάση, από αύριο Παρασκευή 17/6 έως την Δευτέρα 20/6.

  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
15/6/2016

Με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, για τα έργα πρασίνου που υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου το 2015, τιμήθηκε ο Δήμος Πειραιά, στην τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016», που διοργάνωσε το ECOCITY στη Ρόδο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», ο Δήμος Πειραιά τιμήθηκε με το βραβείο «Αστικής Ανάπλασης», για τα έργα πρασίνου και για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του Δήμου Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 8 από 231Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by