English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

  

 

 

 

* Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
 
* Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
 
 


 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο.Τ.Α.

 

  

    

 

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

 
       
ΑπρίλιοςΜάιος 2016Ιούνιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1112
13
14
15
16171819
20
21
22
23
24
2526
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

  

Δελτία Τύπου

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ «STAR CHANNEL» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ
21/3/2016

"Ο Πειραιάς δεν θα αντέξει για πολύ καιρό την κατάσταση στο λιμάνι με χιλιάδες συνανθρώπους μας εγκλωβισμένους"

«Η κατάσταση στον Πειραιά με το προσφυγικό είναι ένα «βελτιωμένο μπάχαλο» σε σχέση με το «αρχικό μπάχαλο». Πρέπει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή, πως δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά αυτή η προσωρινή παραμονή για τους πρόσφυγες. Δημιουργήθηκε αρχές Φεβρουαρίου όταν θεωρήθηκε ότι πρέπει να γίνει μια ανάσχεση ωρών ή 24 ωρών χιλίων ανθρώπων, προκειμένου να οδηγηθούν στα μόνιμα Κέντρα, τα hot spots. Δυστυχώς υπήρξε η άσχημη εξέλιξη του κλεισίματος των συνόρων, την οποία βέβαια περίμεναν όλοι, με αποτέλεσμα η προσωρινή αυτή κατάσταση να γίνει σχεδόν μόνιμη. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι 45 ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν μας ενοχλεί αυτό. Καταρχήν πρέπει να αποφύγουμε τον όρο πρόβλημα για την πόλη. Μιλάμε για ανθρώπους και οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
19/3/2016

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση», στη μνήμη των δωρητών και ευεργετών της πόλης.

Στη σεμνή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη, το Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ Ψωίνος και παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
18/3/2016

Στην Αρεόπολη Μάνης και στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου για τα 195 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, παρέστη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας - Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Πρόεδρο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα και τους Συμβούλους Δημάρχου κ.κ. Μύρωνα Σπιθάκη και Παναγιώτη Κυρίμη.

Ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στην καθιερωμένη Δοξολογία και στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, στο Μνημείο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑ
17/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΑΟΦ Πορφύρα, όπου βραβεύθηκε από το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών, για τη στήριξη του Δήμου Πειραιά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πορφύρας καθώς και για την προσφορά του στον Αθλητισμό.

Ο κ. Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική βράβευση στο πρόσωπό μου. Ωστόσο θα ήθελα να πω ότι στον 1,5 χρόνο θητείας της Δημοτικής Αρχής, δεν έχουμε κάνει ακόμη, όλα όσα θα θέλαμε τόσο για τον Πορφύρα, όσο και για τα άλλα αθλητικά σωματεία του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΖΑΝ ΝΤ’ ΑΡΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/3/2016

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πλημμύρισε σήμερα από παιδιά της Δ΄ Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ζαν Ντ’ Αρκ, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς με επικεφαλής τη Διευθύντρια κυρία Χρύσα Παπαντωνίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γραμματέας κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ενημέρωσαν τους αυριανούς πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τις βασικές αρμοδιότητες του Δήμου, τα κυριότερα προβλήματα της πόλης, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ» ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π
17/3/2016

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με γνώμονα ότι και ο πολιτισμός είναι «τροφή» προσφέρει σε άπορες οικογένειες με παιδιά, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ», που παίζεται στο Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα».

Η ευαισθησία του θεατράνθρωπου Νίκου Δαφνή, που επί 20 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια τον πολιτισμό στην πόλη του Πειραιά, ήταν καταλυτική στην υλοποίηση της προσφοράς χαράς, διασκέδασης και μάθησης στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
17/3/2016

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τις δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, πραγματοποιήθηκε χθες στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, από τη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΙΣΙΔΑ».

Η διάλεξη είχε ως θέμα: «Η αναπτυξιακή πορεία του παιδιού στα χρόνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ποιες δεξιότητες αναπτύσσονται και πως μπορεί ο γονέας να τις ενισχύσει. Πότε πρέπει να ανησυχούμε;»

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηλέων της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, το οποίο παραδόθηκε διοικητικά πριν λίγες ημέρες στον Δήμο Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε εκτενώς από τον υπεύθυνο για την κατασκευή της Ραλλείου κ. Κοκκίνη, σχετικά με τις σύγχρονες κτιριακές υποδομές του νέου σχολικού συγκροτήματος της πόλης.
Στο βιοκλιματικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ραλλείου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη με τη Λεωφόρο Πειραιώς, αναμένεται να φοιτήσουν συνολικά 500 μαθήτριες.
Τα εγκαίνια του νέου σχολείου της Ραλλείου θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΝΝΑ ΖΑΝΤΙΔΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
16/3/2016

«Υπεράνθρωπη προσπάθεια για σίτιση των προσφύγων στο λιμάνι»
«Σήμερα είναι μια από τις χειρότερες ημέρες στο λιμάνι γιατί δεν έχουν έρθει τα λεωφορεία για να μεταφέρουν πρόσφυγες στα Κέντρα Φιλοξενίας. Επομένως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι, κατά γενική εκτίμηση, περίπου 4.500 άνθρωποι, ενώ οι στεγασμένοι χώροι που έχει παραχωρήσει ο Ο.Λ.Π. μπορούν να στεγάσουν με άθλιες συνθήκες 2.200 συνανθρώπους μας.
Εδώ μένουν οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι βρίσκονται έξω, στο κρύο. Κάποιοι είναι στεγασμένοι σε σκηνές που έχουν φέρει εθελοντικές οργανώσεις. Είναι μια άθλια κατάσταση, οι υποδομές εδώ δεν επαρκούν, συνθήκες υγιεινής δεν υπάρχουν, ούτε τουαλέτες, ντους. Υπάρχουν αρκετοί γιατροί, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μεγάλο βαθμό και γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια τουλάχιστον να υπάρχει σίτιση»

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ
14/3/2016

Με παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα γιόρτασαν οι Πειραιώτες τα Κούλουμα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου με αποκριάτικες μελωδίες. Στη συνέχεια ακολούθησαν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι.

Τα σαρακοστιανά εδέσματα ήταν μια προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Καλή Σαρακοστή σε όλους. Δυστυχώς δεν είχαμε και φέτος σύμμαχο τον καιρό γι΄ αυτό και μεταφέραμε την εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης. Χαίρομαι οι Πειραιώτες να διασκεδάζουν, όπως συνέβη σήμερα με παραδοσιακά τραγούδια, χορό και μουσική από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζουν τις δράσεις μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τα σαρακοστιανά εδέσματα που προσέφερε για ακόμα μια χρονιά, έτσι ώστε οι δημότες μας να περάσουν όμορφες στιγμές σε αυτή την παραδοσιακή γιορτή. Να είστε όλοι καλά».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 8 από 216Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by