English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

      

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

    

       

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΝοέμβριοςΔεκέμβριος 2016Ιανουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28
29
30
1
23
4
5
6
78
910
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8

Δελτία Τύπου

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ
11/10/2016

Δυο εγκαταλελειμμένα και άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την δημόσια υγεία ακίνητα, κατεδάφισαν σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς, στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βρέθηκε το πρωί στις εργασίες κατεδάφισης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο, τον Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση» κ. Ηρακλή Ανδρικόπουλο.

Η κατεδάφιση των ακινήτων, τα οποία αποτελούσαν για χρόνια εστία μόλυνσης και είχαν μείζον πρόβλημα στατικότητας, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση». Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πειραιά, θα παρέμβει σε ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην Παλαιά Κοκκινιά, προκειμένου να μην επιβαρύνεται άλλο η περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
10/10/2016

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών από σχολεία της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου. Γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό των σχολείων, γέμισαν τον χώρο της Πινακοθήκης θαυμάζοντας τα έργα των μικρών δημιουργών.

Περίπου 400 ζωγραφιές με θέμα «Πηγαίνοντας στο σχολείο με το ποδήλατο» γέμισαν τους τοίχους της Δημοτικής Πινακοθήκης στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Κατά την έναρξη της έκθεσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης έκανε μια μικρή αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και ευχαρίστησε τους μαθητές, γονείς και δασκάλους και καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στην έκθεση αυτή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
7/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το 2ο ΓΕΛ Πειραιά, το οποίο διοργάνωσε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σύνθημα «Be Active».

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, συνομίλησε με τους καθηγητές και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.

Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πειραιά κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τις παρεμβάσεις που υλοποίησε ο Δήμος, προκειμένου οι μαθητές να αθλούνται με ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε ταρτάν στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιουργήθηκε ένα όμορφο αμφιθέατρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΦΥΤΕΥΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΛΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ
7/10/2016

Στη φύτευση δέκα δέντρων προχώρησε σήμερα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, αντικαθιστώντας τα δέντρα που είχαν υλοτομηθεί παράνομα πριν λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, μεταξύ του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, βρέθηκαν στο σημείο, όπου φύτεψαν συμβολικά από ένα δέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, κατέθεσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, για την παράνομη υλοτομία των δέκα δέντρων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/10/2016

Φθινοπωρινούς μουσικούς περιπάτους, πραγματοποιεί από σήμερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να ψυχαγωγήσει τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, παίζοντας γνώριμες μελωδίες.

Οι μουσικοί περίπατοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά, ξεκινούν από την Α΄ και Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Το πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας είναι το εξής:

Πέμπτη 6/10
18:00 Νοσοκομείο Μεταξά, Ακτή Θεμιστοκλέους
18:30 Πλατεία Καρπάθου, Καλλίπολη

Παρασκευή 7/10
18:00 Πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι
18:30 Πλατεία Κοραή

Την επιμέλεια και την οργάνωση των συναυλιών έχει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά – Τμήμα Φιλαρμονικής.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ
5/10/2016

Σε ειδική τιμητική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έχουν σχέση με την πόλη του Πειραιά: Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους), Σπύρο Γιαννιώτη (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης), Παναγιώτη Μάντη (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοΐας) καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης, προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο.

Τα χρυσά μετάλλια της πόλης απένειμαν στους Ολυμπιονίκες: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον Λευτέρη Πετρούνια, ο Προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στον Σπύρο Γιαννιώτη, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου στον Παναγιώτη Μάντη και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης στον Δημοτικό Σύμβουλο και ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης Νίκο Γέμελο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 125 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
4/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 125 ετών λειτουργίας του Γηροκομείου Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους αγωνιστές της ζωής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι σήμερα έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη φροντίδα μας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
4/10/2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πληροφορούμενο τον θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αγγελόπουλου, συνέρχεται εκτάκτως σήμερα 4/10/16 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.
Το Δ.Σ. εκτιμώντας την προσφορά του στην πόλη του Πειραιά ως Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου, αποφασίζει ομόφωνα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
4/10/2016

Με την ένταξη του Δήμου Πειραιά στο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» ξεκίνησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, τη Δευτέρα 3/10/2016 στον Πειραιά.

Το όραμα του Δήμου Πειραιά για ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνή γαστρονομικό προορισμό, συναντιέται με την ανάγκη προώθησης του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας και της προσπάθειας των αγροτών και των μικρών παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Πειραιά και τα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER της Ελληνικής περιφέρειας που υλοποιούν οι Αναπτυξιακές Εταιρείες, εδράζονται στην κοινή βάση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης αλλά και της αποκεντρωμένης διαχείρισης των πόρων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

Τον προβλήτα εγκαινίασαν η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Corporation Limited κ. Captain Xu Lirong.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο διευθύνων Σύμβουλος Captain Fu Chengqiu και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 8 από 240Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by