English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

  

 

 

 

* Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
 
* Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
 
 


 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο.Τ.Α.

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

    

 

Δελτία Τύπου

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2014-15
27/3/2016

Εκτεταμένες αναπλάσεις πρασίνου και δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος, περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις που πραγματοποίησε από τον Σεπτέμβριο του 2014, ο τομέας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά. Παρά το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, υλοποιήθηκε σημαντικό έργο, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Συγκεκριμένα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ
26/3/2016

Με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Ντόχα, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ακόμα ενός χρυσού μεταλλίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νέα του αυτή διάκριση μας γέμισε υπερηφάνεια, τόσο ως Έλληνες αλλά και ως Πειραιώτες. Είμαι σίγουρη, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, από αυτόν τον σπουδαίο αθλητή που ενσαρκώνει τις ελπίδες μας για ένα φωτεινότερο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Καλή επιτυχία στον μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, σε λίγους μήνες»

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
25/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δήλωσε:

«Γιορτάσαμε σήμερα στον Πειραιά την εθνική μας επέτειο, σε μια βροχερή μέρα, αλλά με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα σχολεία που συμμετείχαν, τα Σώματα του στρατού, τους πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση με πολύ μεγάλη μαζικότητα. Το μήνυμα όπως σε κάθε εθνική εορτή -και αν το φέρουμε λίγο στις μέρες μας- είναι ότι θα πρέπει να παραμερίσουμε τις υπαρκτές και λογικές διαφορές μας, να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες για να ξεπεράσουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Αυτό το μήνυμα θέλω να απευθύνω σε κάθε εθνική εορτή. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Σε αυτή τη δύσκολη φάση της χώρας μας, της Ευρώπης, του κόσμου, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα από ότι αν είμαστε διχασμένοι. Να είστε καλά, χρόνια πολλά σε όλους».

  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
24/3/2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη χθεσινή συνεδρίαση, εξέδωσε ψήφισμα κατά πλειοψηφία, το οποίο κατέθεσε ο συνδυασμός «Το Λιμάνι της Αγωνίας», με το οποίο καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο Βέλγιο και στον βελγικό λαό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τήρησε επίσης, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη Βελγική πρωτεύουσα.

Το ψήφισμα, είναι το ακόλουθο:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
24/3/2016

Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες της πόλης και τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, πραγματοποιεί το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τα οποία θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα είδη πρώτης ανάγκης συλλέγονται στο Γραφείο Διασύνδεσης (Ζέας 80-82, 5ος όροφος) έως και την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρες 12.00 – 14.00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ
24/3/2016

Παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, καθώς και του Β΄ Συστήματος Ναυτοπροσκόπων του Ν. Φαλήρου.

Στην τελετή παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/3/2016

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Πάσχα, θα προμηθεύσει μέσω διατακτικών βασικά είδη διατροφής, σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά.

Όσοι επιθυμούν πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 - 3oς όροφος, γρ. 27) από 28-03-2016 έως 08-04-2016 και κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 9:00 έως τις 13:00. Το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ «PIREAPP» ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 15510
22/3/2016

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Πειραιωτών στην ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Δήμο Πειραιά, μέσω της νέας εφαρμογής «Pireapp» αλλά και της τηλεφωνικής γραμμής 15510, πως έχουν ως στόχο την καταγραφή και την άμεση επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας.

Τα στατιστικά στοιχεία στον πρώτο μήνα λειτουργίας της διαδραστικής εφαρμογής «Pireapp» καθώς και της τηλεφωνικής γραμμής, αναδεικνύουν την αποδοχή της εφαρμογής καθώς και τη διάθεση των δημοτών, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων που εντοπίζουν στις γειτονιές της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ «STAR CHANNEL» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ
21/3/2016

"Ο Πειραιάς δεν θα αντέξει για πολύ καιρό την κατάσταση στο λιμάνι με χιλιάδες συνανθρώπους μας εγκλωβισμένους"

«Η κατάσταση στον Πειραιά με το προσφυγικό είναι ένα «βελτιωμένο μπάχαλο» σε σχέση με το «αρχικό μπάχαλο». Πρέπει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή, πως δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά αυτή η προσωρινή παραμονή για τους πρόσφυγες. Δημιουργήθηκε αρχές Φεβρουαρίου όταν θεωρήθηκε ότι πρέπει να γίνει μια ανάσχεση ωρών ή 24 ωρών χιλίων ανθρώπων, προκειμένου να οδηγηθούν στα μόνιμα Κέντρα, τα hot spots. Δυστυχώς υπήρξε η άσχημη εξέλιξη του κλεισίματος των συνόρων, την οποία βέβαια περίμεναν όλοι, με αποτέλεσμα η προσωρινή αυτή κατάσταση να γίνει σχεδόν μόνιμη. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι 45 ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν μας ενοχλεί αυτό. Καταρχήν πρέπει να αποφύγουμε τον όρο πρόβλημα για την πόλη. Μιλάμε για ανθρώπους και οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
19/3/2016

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση», στη μνήμη των δωρητών και ευεργετών της πόλης.

Στη σεμνή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη, το Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ Ψωίνος και παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 4 από 213Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by