English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

      

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

    

       

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΝοέμβριοςΔεκέμβριος 2016Ιανουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28
29
30
1
23
4
5
6
78
910
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8

Δελτία Τύπου

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
11/11/2016

Πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα η δωρεάν εξέταση μαστογραφίας στον Πειραιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και το ΕΔΔΥΠΠΥ.

Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, υποδέχθηκε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, στην κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι οποίες υποβλήθηκαν σε έλεγχο μαστογραφίας.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
11/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ήταν ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την αυτοαπασχόληση των νέων, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Τοπική Ενσωμάτωση και την Κοινωνική Δράση (ELISAN).

H ομιλία του κ. Γιάννη Μώραλη, είναι η ακόλουθη:

«Κυρίες και κύριοι,
καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής γι΄ αυτή την εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα ευρωπαϊκό συνέδριο με έλληνες και ξένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μείζον θέμα της ανεργίας και ειδικά για την ανεργία στις ηλικίες των νέων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «USS CARNEY» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
10/11/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στο δημαρχείο, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού καταδρομικού «USS CARNEY» κ. Peter Halvorsen και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:«Είχαμε και πάλι τη χαρά σήμερα να μας επισκεφθούν εκπρόσωποι του Αμερικανικού στόλου. Μας επισκέφθηκαν ο Κυβερνήτης ενός αμερικανικού καταδρομικού πλοίου, από μια ομάδα του στόλου που εδρεύει στο ΝΑΤΟ στην Ισπανία, μαζί με το επιτελείο του στο δημαρχείο. Ήρθαν για μια εθιμοτυπική επίσκεψη και αντηλλάγησαν απόψεις, αντηλλάγησαν φιλοφρονήσεις και αντηλλάγησαν ορισμένα δώρα. Η αντιπροσωπεία αποχώρησε για να πάει και σε άλλες επισκέψεις στον Πειραιά και στην Αθήνα»

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
10/11/2016

Συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων της Ραλλείου, είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου ενημερώθηκε για τη συμμετοχή μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου Πειραιά, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Οι μαθήτριες της Ραλλείου, που αποτελούν την ομάδα E-Tteam, θα εκπροσωπήσουν τον Πειραιά και τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 120 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Οι μαθήτριες είναι οι : Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, οι οποίες με τον προπονητή τους Γιάννη Τούρλο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας για πρώτη φορά μια διάκριση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
9/11/2016

Επιχείρηση εκκαθάρισης οικοπέδου παραπλεύρως του Κηφισού στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικής Αρχής.

Στο σημείο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Στην επιχείρηση εκκαθάρισης, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, συνεργάστηκε και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοιδονικόλα και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο, όπου συντόνισαν τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών, από τις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
MΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
7/11/2016

Μουσικές εκδηλώσεις στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου με σκοπό να προσφέρει με τις μελωδίες της ξέγνοιαστες μουσικές στιγμές στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.
Το πρόγραμμα «Μουσική Συντροφιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 17:30 από το Α1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά (Αντωνίου Θεοχάρη 35-37, Καλλίπολη).

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/11/2016

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών, πολιτών και εκατοντάδων παιδιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο αγώνας δρόμου «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016», ο οποίος έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων του θα δοθεί στο «Παιδικό Σπίτι Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016», που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
4/11/2016

Συνεχίζονται από τον Δήμο Πειραιά τα έργα ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς και μικρότερους δρόμους της πόλης, με σκοπό τη βελτίωση του οδικού δικτύου, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στην Α’ Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στις οδούς Αφεντούλη, Ζαννή (από Φρεαττύδος έως Ακτή Μουτσοπούλου), Κανθάρου (από Ζαννή έως Ηρώων Πολυτεχνείου) Κλεισόβης (από Λ. Χατζηκυριακού έως Αγίας Παρασκευής), Καρπάθου (από Αγίας Παρασκευής έως Σκλαβούνου) καθώς και σε όλους τους κάθετους δρόμους μεταξύ των οδών Αφεντούλη και Χαριλάου Τρικούπη (Ιωνιδών, Φραγκιαδών, Νεωσοίκων, Κουντουριώτου, Πραξιτέλους, Αλκιβιάδου, Καραΐσκου και Καλλιγά).

Ήδη έχουν υλοποιηθεί από τον Δήμο Πειραιά έργα ασφαλτοστρώσεων 22.000 τ.μ ενώ η συνολική παρέμβαση θα ξεπεράσει τα 120.000 τ.μ. σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν ασφαλτοστρώσεις στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή του Βώκου.


Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης δήλωσε σχετικά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ SERGEY VIKTOROVICH LAVROV ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2/11/2016

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε στον Πειραιά μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νικόλαο Β. Γεωργόπουλο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Viktorovich Lavrov, στην τελετή αναγόρευσης του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο.

Ο κ. Lavrov, έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών & Διεθνών Σπουδών, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή κ. Νικόλαο Β. Γεωργόπουλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΡΙΝΤ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ
1/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Φαρίντ Φερνάντεζ και συζήτησαν την πρότασή του για την οργάνωση έκθεσης προς τιμήν του φιλέλληνα Φραντσίσκο ντε Μιράντα, μιας σημαντικής στρατιωτικής προσωπικότητας της Βενεζουέλας, που συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους πολέμους και είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, μελετώντας τον αρχαίο πολιτισμό της. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκαν και στην ανάγκη για άλλες συνεργασίες.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 4 από 240Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by