ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
22/12/2017

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου από τις 11:30 έως τις 14:30, στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου καθώς και στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά.

Οι εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, τις ίδιες ώρες.

  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
22/12/2017

Διατακτικές, χρηματικά βοηθήματα και δωροεπιταγές, διένειμε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης μας, στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε με κριτήρια, μεταξύ άλλων, το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και τυχόν προβλήματα υγείας του κάθε ωφελούμενου.

Η συνολική αξία των διατακτικών και των χρηματικών βοηθημάτων, που δόθηκαν στους άπορους δημότες και κατοίκους Πειραιά, από τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά αυτές τις ημέρες, ανέρχεται σε 57.300 ευρώ.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ
21/12/2017

Ο Δήμος Πειραιά με βάση τo έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Ε.Μ.Υ., θέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες του σε αυξημένη ετοιμότητα, το επόμενο 48ωρο, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, εξ αιτίας της κατακόρυφης πτώσης της θερμοκρασίας, ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει καθορισμένους θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία των πολιτών:

- Το Β1 ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην οδό Βασ. Γεωργίου με τηλέφωνα 2104134130 και 2104134052, το οποίο θα λειτουργήσει από το Σάββατο 23/12/2017 μέχρι τη Δευτέρα 25/12/2017, κατά τις ώρες: από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ.
- Η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» που βρίσκεται στην Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος, Πύργος Πειραιά με τηλέφωνα 2168003076, 2168003077, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση από την Παρασκευή 22/12/2017 μέχρι τη Δευτέρα 25/12/2017.

Η πληροφόρηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 2132022000, της ιστοσελίδας του Δήμου:www.pireasnet.gr και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

  Δελτία Τύπου
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ»
21/12/2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τίθεται αλληλέγγυο προς την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμήν», εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη κατάργησή της, σε σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχει ως εξής:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στην 33η/20-12-2017 συνεδρίασή του, ομόφωνα ψηφίζει και εκδίδει το πιο κάτω ψήφισμα:
Επί του προτεινόμενου Νομοσχεδίου για τη δημιουργία Μονάδων Μέριμνας Νέων και την με αυτό έγερση πραγματικών αλλά και νομικών ζητημάτων για την κατάργηση των ΕΠΑ.
Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, η οποία ως δομή έχει ιδιαίτερη σχέση με την πόλη του Πειραιά, δεδομένης της στήριξής της από τους Πειραιώτες οι οποίοι αναγνωρίζουν το έργο που προσφέρει, είναι κληροδότημα, με μακρά και σημαντική προσφορά στην υποστήριξη των ανηλίκων, με δικά της περιουσιακά στοιχεία και με διοίκηση που ενεργεί αμισθί, στην οποία μετέχουν ανώτερος δικαστικός λειτουργός ως πρόεδρος και επί πλέον ένας δικηγόρος. Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, αφενός επέρχεται αναιτιολόγητη κατάργησή της, αφετέρου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους ανηλίκους-θύματα, που βρίσκουν εκεί φιλοξενία και υποστήριξη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πειραιά με βάση τον ανωτέρω προβληματισμό:
α) διαπιστώνει στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο την μη ύπαρξη συγκεκριμένης πρόβλεψης για τη τύχη των ήδη υπαρχόντων και διαβιούντων ανηλίκων στις δομές και ειδικότερα στην ΕΠΑ Πειραιά.
β) ειδικότερα λόγω της δομής και της λειτουργίας της ΕΠΑ Πειραιώς ως κληροδοτήματος με δικά της περιουσιακά στοιχεία και όρους λειτουργίας από τον δωρητή εγείρονται πλείστα θέματα λόγω της ενδεχόμενης μεταβολής του σκοπού του κληροδοτήματος και λόγω της μεταβολής της Διοίκησης αυτού στο βαθμό που αλλαγές των άνω στοιχείων γίνονται μόν

  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 11 από 298Πρώτη   Προηγούμενη   6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by