ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/6/2017

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2017-2018.

Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Για ακόμη μια σχολική χρονιά οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα παιδιά της πόλης μας. Επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους, τη δυνατότητα να απασχολούνται με εκπαιδευτικά προγράμματα, με δημιουργικές δραστηριότητες, με παιχνίδια και να περνούν όμορφες στιγμές καθημερινά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
12/6/2017

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης, στηρίζοντας με συνέπεια τα πέντε τελευταία χρόνια τους μαθητές του Δήμου Πειραιά, ξεκινά την προετοιμασία του για το σχολικό έτος 2017 -2018.

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και αφορούν τόσο στα θερινά όσο και στα χειμερινά τμήματα. Ta μαθήματα παρέχονται δωρεάν από εθελοντές καθηγητές στους μαθητές της πόλης μας.

Τα θερινά τμήματα περιλαμβάνουν μαθήματα προετοιμασίας για όλες τις ομάδες προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου, καθώς και τμήμα αγγλικών για το ειδικό μάθημα των πανελληνίων. Επιπλέον, το καλοκαίρι θα διεξαχθούν μαθήματα που απευθύνονται σε παιδιά, τα οποία τη σχολική αυτή χρονιά θα φοιτήσουν στο λύκειο, προκειμένου να καλύψουν τυχόν γνωστικές ελλείψεις προερχόμενες από το γυμνάσιο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΩΣ «ΠΟΛΗ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ URBACT»
9/6/2017

Ο Δήμος Πειραιά συμμετείχε στην πρόσκληση του Ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III με τίτλο “Good Practice Call”, υποβάλλοντας το διαγωνισμό καινοτομίας “BlueGrowth Initiative” ως Καλή Πρακτική.
Το URBACT III είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας, συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΤΠΑ και τα Κράτη Μέλη/Κράτη Εταίρους (Ελβετία και Νορβηγία) με κύριο στόχο, την προώθηση της ολοκληρωμένης & βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην Πολιτική της Συνοχής.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση για την υποβολή καλών πρακτικών, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και ανταγωνιστική μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς υποβλήθηκαν συνολικά 270 προτάσεις από 219 πόλεις από 29 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
7/6/2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στην τελευταία συνεδρίασή του, ψήφισε ομόφωνα και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
«Στον Δήμο Πειραιά εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 229 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, όπου οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά, με τις διατάξεις του άρθρου 49 του Ν. 4325/2015, τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν.4351/2015, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του Ν.4366/2016 και με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4429/2016, καθώς και με την νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 25 του Ν.4456/2017, όπου θεώρησε νόμιμες τις δαπάνες μισθοδοσίας τους.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στο Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από το δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
2/6/2017

 Το 7ο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στις 19:00, από τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στο Βεάκειο θέατρο.

Η καλοκαιρινή γιορτή περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα και πολλές άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και διοργανώνεται από το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/6/2017

 Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνουν μουσική βραδιά με τους σπουδαστές της τάξης πιάνου της κ. Μάρως Φραγκούλη και της τάξης μονωδίας της κ. Αντιγόνης Κερετζή, την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 20:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη,

Οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από εμβληματικά έργα του πιανιστικού και λυρικού ρεπερτορίου, που σφράγισαν την ιστορία της μουσικής. Στην συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις των C. Gluck., J. Haydn, W. A. Mozart, L. Van Beethoven, F. Schubert, F. .B. Mendelssohn, J. Brahms, P. I. Tschaikowski και G. Puccini.

  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
30/5/2017

 Ο Πειραιάς υποδέχεται για ακόμη ένα καλοκαίρι, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Βεάκειο θέατρο. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, παιδικό θέατρο, αλλά και εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Βεακείου θεάτρου.
Οι εκδηλώσεις στο Βεάκειο θέατρο, ξεκινούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και θα διαρκέσουν έως τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Το Βεάκειο θέατρο ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, στις πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις «Βεάκειο 2017». Ο Πειραιάς γίνεται κι αυτό το καλοκαίρι επίκεντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με παραστάσεις και συναυλίες υψηλού επιπέδου, από καταξιωμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες. Πιστεύω πως σε αυτή τη δύσκολη εποχή, οφείλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο χαρά, ψυχαγωγία, διασκέδαση. Η υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Πιστεύω πως ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της πόλης μας. Στόχος μας είναι να πραγματοποιούμε όλο και περισσότερες πολιτιστικές δράσεις. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας για ακόμη ένα καλοκαίρι, στις εκδηλώσεις του Βεακείου θεάτρου στον Προφήτη Ηλία, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
30/5/2017

Η παρουσίαση του 3ου Piraeus Sports Camp, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 12:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε Συνέντευξη Τύπου της Πρόεδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου και του Διευθυντή του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλη Νάνου.

Το 3ο Piraeus Sports Camp, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

  Δελτία Τύπου
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
30/5/2017

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης παρευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία» και συγκεκριμένα στo Workshop 4 “Piraeus Bluegrowth Initiative” Μαθαίνοντας από τους πρωτοπόρους: Μεταφορά τεχνογνωσίας και πως η ιδέα έγινε πράξη.
Στο πλαίσιο της συνεδρίας, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία BlueGrowth του Δήμου Πειραιά, η οποία στηρίζει νεοσύστατες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Γαλάζιας Οικονομίας. Παρουσιάστηκαν η ιδέα, το όραμα, οι στόχοι, η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα του BlueGrowth. Στη συνέχεια κάποιες από τις πιο επιτυχημένες ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό παρουσίασαν τις ιδέες τους και την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο BlueGrowth. Στόχος είναι να αναδειχθεί μια επιτυχημένη καλή πρακτική η οποία αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τα τοπικά οικοσυστήματα, να τονιστεί η σημασία της συνέργειας φορέων του δημοσίου τομέα, της πανεπιστημιακής κοινότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της κοινωνίας των πολιτών και να συζητηθεί η δυνατότητα μεταφοράς της καλής πρακτικής σε άλλες πόλεις λιμάνια και γενικά σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΟΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ π. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
29/5/2017

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της εξοδίου ακολουθίας του π. Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κατόπιν συνεννόησης με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της Τετάρτης 31/5/2017 αναβάλλονται για την Πέμπτη 1/6/2017 την ίδια ώρα.

  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ : Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017»
28/5/2017

Αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση του Ο.Π.Α.Ν., με μουσικοχορευτικά δρώμενα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Πειραιά, στο Βεάκειο (19:00 -22:30).
Επίσης αναβάλλονται για τον ίδιο λόγο, οι σημερινές δράσεις των προσκόπων:: «Προσκοπισμός και Θάλασσα» (Μαρίνα Ζέας, 10:30 – 13:30 και 17:00 - 20:30), «Προσκοπισμός και Παιδί» (πλατεία Κανάρη, 10:30 - 13:30 και 17:00 - 20:30) και «Πρόσω Πάντες» (Μαρίνα Ζέας, 10:30 -14:30).
Οι εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 13 από 102Πρώτη   Προηγούμενη   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by